ASNS: Vučić štiti krupni kapital

Ostavite komentar


  1. Koga bre stiti? Pa i do zad se radilo nedeljom.. Ne vidim problem samo tteba uvesti da se ta nedelja dobro plati radnicima..

  2. Do sada se radilo nedeljom,pa ce i od sada. kao i uvek prekovremeno se placalo,tako da je ovo sve jasno kao dan…

    1. Da li vi ljudi znate da je svaki dan u nedelji u Evropi , radni pa cak i nedelja. I to radno vrijeme velikih centara je do 22 sata. Kao npr. LIDL, NETTO i ostali konkretno u Danskoj gdje ja zivim. Doduse sve placeno extra ,ali je sve i extra skupo !

  3. kod mog poslodavca nema „prekovremeni“, rad subotom nedeljom , rad praznicima i rad u drugoj i trecoj smeni kao posebna kategorija, svi sati u tim vremenima placaju se kao sati u normalnim radnim danima verujem da on nije izmislio rupu na saksiji a ti se zali pa dobij sut kartu..

  4. Svud u svetu se radi svakog dana, treba raditi po smenama i svako ce biti ispostovan.

    1. Vidi se da si prošao Svet…većina fabrika ne radi, jer je rad nedeljom toliko skup da im se ne isplati, a pokušaj da se nađe otvorena trgovina je jednak pokušaju nalaženja potoka u Sahari. E svetski čoveče, drugačije je u Islamskim zemljama, samo iz razloga što je tamo petak neradni, u skladu sa religijom.

      1. Vučiću je važna samo vlast i položaj. A vi ga branite. Uslovi rada i novac za koji rade radnici u trgovini su užasni.

  5. Nije Vucic uveo rad nedeljom, a vecina gradjana koja se protivi radu nedeljom, bas taj daj voli da ide u trzne centre i slicno da razgleda i pazari.

  6. Tragikomično je da se ASNS koja ništa nije uradila za radnike,čiji je generalni menadžer bio ministar za rad 3 godine,sada se bori za radnike.

  7. I dosada se radilo ne deljom, i plaćalo se… i… i ne treba da se bunite i možda ima još nešto i hoću šunku i malo majoneza na sendvič i da to bude Majin index… i fala vi.

  8. Rad nedeljom i praznicima svuda u svetu postoji i strogo je regulisan u kojim delatnostima i uslovima je dozvoljen.Naravno,svuda se dodatno placa ili se kompenzira za slobodno vreme radnim danom,ali obicno 20 do 30 posto uvecano.U drzavi gde nema nikakvog zakona tesko je bilo a ni pravednog i postenog razmisljanja tesko je bilo sta uraditi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.