Austrija izručuje Srbiji osumnjičenog za ubistvo na Pešteri 1Foto: Franz P. Sauertejg / Pixabay

Pravosudne vlasti Austrije odobrile su da se Srbiji izruči S. Z. iz Sjenice, koji je osumnjičen za ubistvo N. D. iz Tutina.

Za S. Z. je novopazarski Viši sud je raspisao međunarodnu poternicu, jer se tereti da je 8. februara ove godine oštrim predmetom naneo smrtonosne povrde N. D. i njegovo telo bacio u napušteni bunar u selu Međugor, na Pešteri.

Telo je pronađeno dva dana nakon ubistva, a osumnjičeni je odmah posle ubistva pobegao u Austriju.

Novopazarsko Više tužilaštvo ga tereti za teško ubistvo, a Viši sud mu je u odsustvu odredio pritvor.

Osumnjičeni je u Austriji uhapšen 21. februara po međunarodnoj poternici i nakon dostavljanja neophodne dokumentacije za pokretanje estradikcije, odobreno je njegovo izručenje pravosudnim vlastima u Srbiji.

Iz Višeg suda u Novom Pazaru naveli su da će se„nakon sprovođenja izručenja osumnjičenog u Sjenicu, steći uslovi za vođenje krivičnog postupka. Koji je, trenutno, u fazi istrage, koju sprovodi Više javno tužilaštvo“.

Istragom o ovom obistvu obuhvaćeni su i E. Dž. iz Sjenice, blizak rođak osumnjičenog, zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela, i E. H. iz Novog Pazara, zbog pomaganja počiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Ubijeni muškarac je poslednji put viđen 8. februara posle ponoći u selu Karajukića bunari, na benzinskoj pumpi, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Dva dana kasnije porodica je prijavila njegov nestanak, pa su u potrazi učestvovali policija i mnogobrojni meštani iz pešterskih sela.

Telo N. D. pronađeno je istog dana, a spekuliše se da je motiv za ubistvo ljubomora,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari