Autonomni ženski front (ZLF) izražava podršku Aidi Ćorović 1foto FoNet Zoran Mrđa

Autonomni ženski front u okviru Zeleno-levog fronta izražava podršku mirovnoj aktivistkinji Aidi Ćorović i najoštrije osuđuje presudu Prekršajnog apelacionog suda, po kojoj je ona osuđena zbog gađanje jajima murala osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Sramno je da se Ćorović poziva na izdržavanje zatvorske kazne, nakon što je dobila novčanu kaznu zbog simboličkog čina građanske neposlušnosti. Njen čin je jasno ustajanje u odbranu antifašističkih i mirovnih vrednosti i umesto da suzbija promociju ratnih zločinaca, ovom odlukom naše pravosuđe jasno poručuje da staje u njihovu odbranu, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je do te situacije dovelo odustvo reakcije Vlade Srbije i Gradske uprave Beograda, koja ne samo što nije sama sprovela uklanjanje murala, već je i zabranila aktivistima da to učine, zbog navodne opasnosti od sukoba sa pristalicama Mladića.

Hvala Aidi na nepokolebljivoj i hrabroj odluci da se suprotstavi sistemu koji kažnjava one koji se bore za ljudska prava i mir, a dopušta da se javni prostor i celo društvo kompromituje promocijom ratnih zločinaca, govora mržnje, pretnji i nasilja, poručili su iz Autonomnog ženskog fronta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari