Žene u crnom osudile odluku suda da Aida Ćorović bude kažnjena zbog gađanja murala Ratku Mladiću 1foto FoNet Milica Vučković

Organizacija „Žene u crnom“ osudila je danas odluku suda da aktivistkinja Aida Ćorović mora da plati novčanu kaznu od 100.000 dinara zato što je 9. novembra 2021. godine jajima gađala mural generala Ratka Mladića, koji je osuđen za ratne zločine.

Iz te organizacije naglašavaju da će Ćorović ukoliko ne plati kaznu morati da ide na izdržavanje dvomesečne zatvorske kazne.

„Time se dokazuje da zarobljena država nastavlja sa progonom onih koji se zalažu za poštovanje sudski utvrđenih činjenica, koji su protiv relativizacije zločina, zalažući se za raskid sa državno organizovanim zločinima“, tvrde iz „Žena u crnom“.

Prema navodima, građani koji misle različito u odnosu na vladajući režim konstantno se kvalifikuju kao izdajnici, strani plaćenici i najveći neprijatelji države, njihove aktivnosti bivaju kriminalizovane, a oni bivaju prepušteni na milost i nemilost „osvetoljubivom i krvožednom režimu i njegovim plaćenim kriminalcima, kao i raznovrsnim psihopatama“.

„Očekujemo od sudskih vlasti, ako je u njima ostalo i trunke svesti o nezavisnosti sudske od izvršne vlasti, da odmah ukinu presudu Aidi Ćorović, kao i da preduzmu potrebne mere u cilju sprečavanja daljnje glorifikacije osuđenih ratnih i drugih zločinaca“, poručili su iz te organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari