Stranka Zajedno pozvala javnost da stane u odbranu Aide Ćorović 1Foto: Miroslav Dragojević

Stranka Zajedno pozvala je danas građane, javnost, političke stranke i koalicione partnere da zajedno stanu u odbranu aktivistkinje Aide Ćorović koja je, kako ističu, „na meti napada nelegitimne i kriminalne vlasti Aleksandra Vučića“.

Aktivistkinji Aidi Ćorović stigao je poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne pošto nije platila novčanu kaznu zbog gađanja jajima murala posvećenog Ratku Mladiću u Beogradu.

„Zahtevamo da se ukine nezakonita presuda kojom se štiti lik i delo osuđenog ratnog zločinca, koga je država Srbija još 2011. godine uhapsila i predala nadležnom sudu, a globi i hapsi srčana aktivistkinja koja je oduvek trn u oku i meta napada režimskih funkcionera, režimskih medija, kao i raznih psihopata i kriminalaca na platnom spisku Vučićevog režima“, navodi se u saopštenju.

Stranka Zajedno zahteva da se prestane sa okupacijom pravosuđa kojom se svi građani ove zemlje predaju na milost i nemilost osvetoljubivom i krvožednom režimu.

Zajedno poziva „sve političke subjekte koji, zajedno sa njima imaju nameru da iz korena menjaju sistem koji je porobio Srbiju, da ustanu u odbranu žene koja je, i u Srbiji i van njenih granica, simbol borbe za ljudska prava i dostojanstvo slobodnih i slobodoumnih građana“.

„Podsećamo da je borba za prava i slobodu Aide Ćorović kojoj se otvoreno i javno preti od strane najviših instnaci režima jednako i borba za slobodu prava i slobodu svih građana ove zemlje. Borba protiv kriminala koji je porobio institucije, borba protiv kriminalaca u vrhu države koji ugrožavaju, globe i hapse čestite i hrabre građane, borba protiv vlasti okupatora“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari