Aida Ćorovićfoto FoNet Milica Vučković

Aktivistkinja Aida Ćorović dobila je rešenje Prekršajnog suda u Beogradu za izdržavanje zatvorske kazne, zbog toga što je jajima gađala mural Ratka Mladića u Beogradu. Ona bi trebalo da bude u zatvoru maksimum 60 dana i to u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli.

Ćorović u izjavi za Nova.rs kaže da je ovo hitra reakcija vlasti i kazna za ono što je nedavno govorila na tribini u Dubrovniku.

„Danas sam dobila poziv za izdržavanje kazne zatvora. Piše da je kazna maksimum 60 dana, a da za osam dana treba da se javim u Padinsku skelu“, kaže Ćorović.

Ćorović je prvobitno kažnjena sa 100.000 dinara, međutim, pošto kaznu nije platila doneto je novo rešenje. Ovim se kažnjava zatvorom od 60 dana, po 1.000 dinara za svaki dan zatvora. Preostali dug od 40.000 biće naplaćen zaplenom.

„Ovo je potpuno očekivano posle onoga o čemu sam govorila u Dubrovniku, a nakon čega je pokrenuta hajka na mene. Ja i dalje stojim iza svojih stavova, a ovo što se dešava, ovakva žestina reakcije, pokazuje da sam bila u pravu. Neshvatljvo mi je da se predsednik države na ovakav način bavi pojedincima, za koje kaže da su nebitni. Sve ovo pokazuje strukturu ličnosti Aleksandra Vučića. Sramno je da ovo radi jedan državnik“, navodi Ćorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari