B92: Fajzer i Biontek danas predaju dokumentaciju za registraciju vakcine u Srbiji

Ostavite komentar


  1. ova, kao i bakcina Moderna,spremne su za primenu, jer su prošle stroga, duplo slepa masovna ispitivanja sigurnosti i iefikasnosti kod nekoliko desetina hiljada ispitivanika.. Bilo bi poželjno da se njima vakciniše celokupno stanovništvo po prioritetima koje savremeni svet usvaja: prvo zdravstveni radnici i starije stanovništvo, uključujući i imunološki deficitne osobe, pa zatim svi koji žele. A ne kao kod nas, da posle zdravstvenih radnika budu prvo vakcinisani zdravi i jaki mladi ljudi u policiji i vojsci. Ovo je civilizacijska sramota i ilustracija da je ono čuveno „naše bakice i dekice“ kada su bili brualno zakatančeni 6 nedelja, bilo samo čista prizemna propaganda uoči izbora. Ako Vučić i njegova pedinterka budu ostali pri ovom nakaradnom rešenju, verujem da će im bar onih 700.000 školovanih penzionera za uvek okrenuti leđa. Pored toga, iskoristiće vakcinu Fajzer-Biontek da se i sami vakcinišu, oni i cela državno-politička vrhuška, dok će nama ostalima ponuditi rusku vakcinu od koje se, po priznanju njihovog naučnika, dobija 2-3 dana visoka temperatura uz ostale propratne pojave, što je izuetno nepoželjno za stare i imunološki deficitne osobe. Ili kineski Sinevak koji,ao ni Sputnik, nije još videla Svetska zdravstvena organizacija.
    Za njih su još davno stari Katini rekli : čuvaj se Danajaca i kad ti poklone daju (Timeo Danaos et dona ferrentes). Ovo će sada biti definitivni test odgovornosti za Vučića i njegovu vladu, posle njega ne vredi ni popravnih
    !100 eura po glabi stanovnika“.

    1. gospodine Stari Doktore, ako nesto znate a to je da je samoprevencija i higijena najvaznija.
      Ne hrlite toliko da primite vakcinu,jer nije bas testirana kako pricate.
      Zamsilite samo da ima nuspojave od kojih CEO zdravstveni, vojni i policijski kadar oboli.
      Sta onda dobijate, raspad sistema.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.