Babić i Elzik priznanje zaslužnih građanin Kragujevca 1Foto: Wikipedia

Glumcu Mirku Babiću i diplomati iz Palestine Telalu Elziku biće dodeljeno zvanje Zaslužnog građanina Kragujevca, odlučili su odbornici Skupštine grada.

Babić je to priznanje zaslužio zbog toga što je “glumačkim ostvarenjima, promocijom umetnosti i kulture u višedecenijskoj karijeri dao nemerljiv doprinos uzdizanju Kragujevca na kulturnoj mapi Srbije, kao i afirmaciji i promociji grada u zemlji i inostranstvu”, navodi se u saopštenju.

Elziku je priznaje dodeljeno jer je, “obavljajući dužnost konzula Palestine, u svakoj prilici promovisao Srbiju i Šumadiju, a posebno Kragujevac”.

Odlukom odbornika Skupštine grada Đurđevdanske nagrade za izuzetne rezultate ostvarene u 2017. godini dobilo je 30 pojedinaca iz različitih oblasti, a među njima je i književnik Vidosav Stevanović za knjigu “Boja prolaznosti stvari – Dnevnik samoće 2007 – 2012.“

Priznanja i godišnje nagrade laureatima će biti uručene na Svečanoj sednici Skupštine na Dan grada, 6. maja.

Dan grada obeležava se u znak sećanja na 6. maj 1818. godine, kada je na predlog kneza Miloša Obrenovića Skupština narodnih prvaka donela odluku da se prva prestonica moderne Srbije ustpostavi u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari