Bačena bomba na zgradu "Elektrokosmeta", nema povređenih 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Na zgradu „Elektrokosmeta“ u Severnoj Mitrovici sinoć je bačena ručna bomba m52. U eksploziji je oštećeno nekoliko vozila elektrodistribucije i viskonapinski kabl, pa je došlo do nestanka struje.

Da je bačena bomba na zgradu „Elektrokosmeta“ za RTS je rekao portparol policije za sever KiM Branislav Radović.

U eksploziji nije bilo povređenih, ali je opštećeno nekoliko vozila elektrodistribucije i visokonaponski kabl.

Zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever Besim Hoti potvrdio je danas za Kossev da je na Elektrodistribuciju bačena ručna bomba, koja je nanela štetu, a za sada se ne zna ko je to učinio.

Hoti je istakao da se u četvrtak uveče prvobitno sumnjalo da je do eksplozije došlo usled neuravnoteženog napona, što su istražitelji danas opovrgnuli.

Uviđaj i dalje traje zbog loših vremenskih uslova, a Hoti navodi da se posutpak vodi za više krivičnih dela, kao što su izazivanje opšte opasnosti i korišćenje opasnih sredstava.

Hoti ujedno precizira da u eksploziji nije bilo povređenih, ali da je naneta materijalna šteta na automobilima koji su sinoć bili parkirani u blizini zgrade Elektrodistribucije.

Snažna eksplozija začula se u četvratak uveče, u 22.40 u severnom delu Kosovske Mitrovice, a u istom trenutku je u gradu nestala struja.

Policija je usled detonacije izašla na lice mesta, odnosno kod zgrade Elektrodistribucije, a posle prvobitne sumnje da je usled neuravnoteženog napona došlo do varničenja na trafou.

Izlaskom na teren posumnjali su ipak da je reč o namernom incidentu, odnosno da je korišćena eksplozivna naprava, zbog čega je trebalo da bude odlučeno da li će se aktivirati EOD tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari