Da li su prioriteti u sanaciji posledica oluje u Bačkoj Palanci pravilno postavljeni i kakve veze s tim ima čarda u vlasništvu supruge predsednika opštine? 1Foto: Screenshot (YouTube/BAP VESTI)

Da li je Opštinski štab za vanredne situacije kojim je upravljao Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka, pravilno postavio prioritete u otklanjanju posledica nevremena ili ne, i da li se po tim prioritetima i radilo je pitanje koje ponajviše zanima nezadovoljne građane bačkopalanačke opštine.

Kako pišu Bap vesti ogorčenje radom Opštinskog štaba je za vanredne situacije je kulminiralo kada je maloletni dečak A.M. (13) iz Bačke Palanke nastradao od posledica strujnog udara tokom igre sa vršnjacima.

Činjenice su da je dečak stradao posle 12 dana od prve oluje, a do tada nisu uklonjeni neobezbeđeni kablovi sa, najverovatnije, ulične rasvete, kako je naveo zamenik predsednika opštine u svojoj izjavi datoj Zoranu Pašaliću, zaštitniku građana.

Ulična rasveta u Bačkoj Palanci je u nadležnosti ovdašnjeg javnog preduzeća „Standard“ čiji su uposlenici ujedno i članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije. Opština Bačka Palanka je osnivač ovog javnog preduzeća.

Kako se na protestu čulo, nezadovoljni građani sumnjaju da su se pojedini članovi Opštinskog javnog štaba više bavili štetama nastalim na svojoj privatnoj imovini nego što su brinuli o bezbednosti i uklanjanju šteta i rizika sa javnih površina.

Na protestima koji su održavani ispred zgrade Opštine Bačka Palanka, građani su pozivali predsednika opštine „Idemo na Floridu, tamo je sigurno“ jer je nakon obe strašne oluje koje su zadesile Bačku Palanku već u sutrašnjim danima raščišćen put kroz urušenu šumu, van naseljenog mesta, a koji vodi do poznate čarde „Florida“.

Ovim turističkim kompleksom upravlja doo „Makanagro BP“ koje je od 21.4.2022. godine u suvlasištvu (50 odsto) Emili Šušnice, supruge predsednika opštine Bačka Palanka i predsednika Opštinskog štaba za vanredne situacije Branislava Šušnice.

U momentima kada su se građani većeg dela opštine Bačka Palanka suočavali sa ogromnim posledicama dva nevremena raščišćavan je ovaj, oko jedan kilometar dugačak put kroz šumu koji vodi samo do pomenutog kompleksa.

Za ovaj zahtevan posao je sigurno bila angažovana ozbiljna mehanizacija i ljudstvo. Već sutradan, posle obe oluje, čarda je radila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari