Žrebom za osminu finala Lige šampiona odlučeno je da se već u prvoj rundi nokaut faze sastanu prošlogodišnji finalisti Inter i Bajern.

Aktuelni šampion Starog kontinenta pod palicom rafe Beniteza ne izgleda moćno kao prošle sezone pa bi „bavarci“ mogli da im se osvete, pogotovo što će u revanšu biti domaćini. Nijedan od ova dva tima nije mnogo promenjen između dve sezone tako da će motiva biti na pretek.

U reprizi finala iz 2006. godine igraće Arsenal i Barselona. Duel ekipa koje po opštem mišljenju igraju najlepši fudbal na Starom kontinentu sigurno će predstavljati poslasticu ferbruarskih dvomeča. Ovo je dodatna prilika da se kapiten „tobdžija“ Sesk Fabregas pokaže pred čelnicima Barselone, koji nisu krili zadovoljstvo da žele da ga vrate na Nou Kamp. Susret između Liona i Reala sada će imati novu dimenziju jer „kraljevski klub“ sa klupe vodi Žoze Murinjo. Međutim, „Specijalni“ neće imati lak zadatak s obzirom na to da su Madriđani postali stalna mušterija prošlogodišnjeg finaliste Lige šampiona. Ukrajinski Šahtjor, koji je bio pobednik grupe u kojoj je nastupao i naš Partizan, imaće za rivala Romu, dok će Nemanja Vidić sa Mančester junajtedom igrati protiv marsejskog Olimpika.

Prema ranije utvrđenim pravilima prvi mečevi se igraju na terenima slabije plasiranih ekipa iz takmičenja po grupama. Ti dueli su na programu 15, 16, 22. i 23. februara, a revanš mečevi su zakazani za 8, 9, 15. i 16. mart.

Stanković protiv Mazembea za svetsku krunu

U finalu Svetskog prvenstva za klubove u Abu Dabiju sastaju se Inter i Mazembe. Duel evropskog i afričkog šampiona zakazan je za subotu u 18.00, a direktan prenos ovog meča možete pogledati na Areni Sport. Tri sata ranije počeće susret za treće mesto između brazilskog Internasionala i južnokorejskog Seongnama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari