Bajrami: Više od 400 nerešenih ubistava u posleratnom periodu, tražite pomoć SAD za zločin u Glođanu 1Avduah Hoti i Hikmente Bajrami Izvor: KoSSev, preuzeto sa Koha

Od rata pa do danas na Kosovu je više od 400 nerešenih ubistava, a najnovije je trostruko ubistvo u Glošanu, kazala je poslanica Hikmete Bajrami i pozvala je kosovske institucije da zatraže pomoć međunarodne zajednice, prenosi portal KoSSev.

Prošla su tri dana od zločina u selu Glođane kada su ubijene tri osobe, a jedna ranjena. Kosovska policija angažovala je veliki broj službenika koji se bave slučajem, međutim, još uvek niko nije uhapšen.

„Kosovsku vladu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Kosovsku policiju i Kosovsku obaveštajnu agenciju trebalo bi smatrati solidarno odgovornim za nedostatak rezultata u otkrivanju ubistava u Glođanu, kod Dečana“, poručila je poslanica Demokratskog saveza Kosova, koja je u Vladi Avdulaha Hotija bila ministarka finansija.

Kaže da, ukoliko kosovske institucije nisu u mogućnosti da pronađu ubicu, onda bi trebalo da potraže pomoć prijatelja, a na prvom mestu – američkih bezbednosnih institucija.

„Svako ubistvo mora da se reši, a posebno ubistvo dva učenika i vozača koje se dogodilo u petak u Glođanu kod Dečana“, naglasila je Bajrami.

Ujedno tvrdi da bi kosovska vlada trebalo da se potrudi da razreši trostruko ubistvo.

Ubistvo u Glođanu dogodilo se u večernjim satima u petak. Tada je još nepoznata osoba pucala na autobus i usmrtila dvoje učenika i vozača autobusa, a jednu osobu ranila.

Iako su prošla tri dana, i dalje nema osumnjičenih, te nije poznat motiv.

Osnovno tužilaštvo u opštini Peć oglasilo se danas, navodeći da istražne radnje nisu lake, te da imaju neke naznake koje prate.

Prethodno je potvrđeno da je veliki broj službenika angažovan i da traga za počiniocem, dok je direktor Kosovske policije kazao da su angažovani svi istražitelji za teška krivična dela.

Kako bi razrešila ovo ubistvo, kosovska vlada je juče ponudila 20.000 evra svakom ko ima informacije koje bi mogle da dovedu do hapšenja ubice.

Pozvali su građane koji imaju ovakva saznanja da pozovu 080019999 ili 192, ili da se jave putem mejla na [email protected].

Kosovski premijer posetio je juče Dečane zajedno sa više ministara u kosovskoj vladi i direktorom policije, gde je kazao da se uvećava broj informacija sa kojima raspolaže policija, ali i da slučaj još uvek nije rešen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari