Bakić: "Beogradom na vodi" vlast se bahato ruga struci

* Da bi sagradili 20 spratova, oni su morali da naprave betonsku kuću od 10 spratova pod zemljom, u mulju i blatu * Ono što je vlast zamislila nemoguće je izgraditi, tvrdi poznati arhitekta * Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" podnela je krivičnu prijavu protiv direktora kompanije "Beograd na vodi * Radovi bez dozvole
Član Akademije arhitekture Srbije tvrdi da se urušavanje obaloutvrde na najvećem gradilištu u glavnom gradu moglo očekivati

Ostavite komentar


  1. Sve je bilo po planu i rogramu dok su drugi bili na funkijama ,sada se sve ne regularno i divlje ,sramora od onih koji navodno rade za gradjane Beograda.

  2. Savaka cast. Samo napred. Da odgovara svako odgovoran ukljucujuci i Aleksandra Vucica. Zakon Srbije je xobar samo ako je isti za sve. Zivela Srbija.

  3. Ovakav kriminal i bahato gazenje svih zakona i procedura su nezabelezeni u istoriji ove zemlje. A nije da ona nije videla svega i svacega. O ovome ce se jednog dana pisati knjige , studije, a optuznice ce imati na hiljade strana. Beograd ce kao tesko unakazen i ranjen biti simbol . Kako se ne sme raditi, kako se ne sme zanemarivatii javni interes i koliko je skupa korupcija na najvisem nivou.

  4. Koga briga za pravila, neka se samo lova vrti. Nije bitno neka se sve i srusi, opet ostaje , NEKA SE SAMO LOVA VRTI. Beograd je kao Balkanolivud, gluma, lova, sex, droga pa kada se gleda kroz tu prizmu sve ima potpuno smisla. Pozdrav

  5. Greške prirode u vidu botova SNS-a će za državnu sinekuru napasti mišljenje, koga bilo i o čemu bilo ako nije identično (ne samo u skladu) sa vladajućom huntom.
    Biti greška prirode se dešava, jeste to kazna, ali problem je što te greške rade nama normalnim građanima o glavi.
    Pogledajte na šta liči Beograd, kopanje i raskopavanje pa u krug jer nema ni pameti ni plana. Za plan je doduše potrebno i pameti koje tek nema.
    Kule Mordora će biti kazna onima koji su primorani da kupe stanove u njima … ako ne prođu kao Brazilija.
    Uništiće se potencijalno najlepši deo grada. Ni komunisti nisu bili toliko papani da ne ukapiraju da visokogradnja tik uz protok i ušće tako dve velike reke postaje Sizifov posao.
    A što je najgore, bojim se da će se to slomiti preko poreskih obveznika, dakle svih.
    Katastrofalno vođenje grada je u kulminaciji. U užem centru između dve tačke ne više od 5 km udaljenosti treba više od sat vremena.
    Sramota, ponižavanje i tuga.

  6. Nije sve propalo, neka umesto waterfronta naprave aquapark sa najvecim tornjem na svetu, a neka AV licno odredi ko ce prvi isprobati skakaonicu…

  7. Zašto ima provera da nisam robot a nema provera da nisam bot? To bi se više isplatilo ako mislite da se bavite ozbiljnim novinarstvom.

  8. Vec 7 8 meseci kula nije mrdnula. Kakva je bila tada takva je i sada, ali kako kaze Mali ne verujte svojim ocima vec onome sto procitate ili cujete iz nasih medija. Tuzilastvo se upravo tako ponasa!

  9. Даје само струци,него ругају се и својим родитељима и пријатељима.Ругају се сами себи јер имају кризу индентитета.Незнају коме припадају.Мораћемо замолити госпођу Брнабић да их одведе на њихов сабор,убрзо у септембру.Можда ће бити бољи људи,очеви,синови и комшије.Ако не,послаћемо их на ектра едукацију у Абу Даби,код Милових колега!!!

  10. Ne rugaju se oni samo arhitektama, svaki ministar se ruga. Šarčević prosvetarima, Lončar medicinarima, Vulin vojsci, Stefanović policiji itd. Nego, dajte ljudi da ovo prekinemo. Ko zna kakvu i koliku štetu će napraviti SNS. Ko zna koliko će naših para baciti. Prekidajmo ovo već jednom. Pustite analize, sve je jasno.

  11. Moze da kaze ko sta hoce, ali od onoga rugla koje je postojalo na ovom mesto, polako nastaje najsavremeniji deo Beograda na kojem nam mogu zavideti mnogi svetski gradovi.

  12. Arhitektonska struka se ruga samoj sebi. Da nije tako, arhitekte bi se bavile projektovanjem, a ne crtanjem diletanizama divljih graditelja kroz legalizaciju. Imala bi svoju komru koja bi stitila struku, a ne samo starce pametnjakovice koji nisu u stanju da registruju strukovno udruzenje. Beograd na vodu je samo posledica gazenja struke strane od kojekakvih. Sta ste uopste gospodo ocekivali? Posten konkurs prvi put u poslednje 3 decenije?

  13. Uporedite sociologe Jovu Bakića i Vladimira Vuletića,desničara,usto i pretsednika upravnog odbora RTS-a,AV izaslanika!-Jedan je uljez!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.