Baljak: Sramota je da u Beogradu ne možemo da gledamo “Quo vadis, Aida?”

Sagovornici Danasa o nemogućnosti da premijera najboljeg evropskog filma u prošloj godini, koji govori o genocidu u Srebrenici, bude održana u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Pa, ne znam…Pogledao sam film, i na mene nije ostavio neki poseban umetnički utisak. Otvorenog sam uma, i nemam problema sa radnjom filma i predstavljanjem učesnika u ratu tako kako su predstavljeni (to je umetnička sloboda), ali zaista jedan krajnje prosečan film. Natprosečna bi po mom mišljenju bila jedino glavna glumica, ali ne toliko da bi „izvukla“ film.

  2. Gledao sam film,stvarno je bozanstven i stvarno je sramota da Beogradjani ne mogu da ga vide

  3. Nebojsa Kovacevic
    22. decembra 2021. u 17.21
    Gledao sam film,stvarno je bozanstven i stvarno je sramota da Beogradjani ne mogu da ga vide
    Dragi Nebojša, mi smo srećni što si ti uživao u ovom sramotnom filmu. A našu „sramotu“ prepusti nama.

  4. Priznajem da sam film gledala samo do pola…više nisam mogla koliko je pristrasan…i ostali filmovi ove rediteljke su inspirisani samo i jedino mržnjom prema Srbiji i Srbima.

  5. Moze, ja sam za ! Pustite film na RTS-u, a odmah posle pustite i film Jevrejin Zis iz 1940. da bi gledaoci mogli da ih uporede , jer su to dva vrlo slicna propagandna filma, sa jasnom namerom da dehumanizuju suprotnu stranu.

  6. Procitajte intervju ove Jasmile Zbunic, nemackom Weltu, od pre neki dan, bas je ta jasmila onako pravdoljubiva, levicarski i gradzanski orijentisana. Dajte ljudi uzmire se u pamet.

  7. Treba u Srbiji da se pusti film o Srebrenici koji je „nepristrasno“ uradila bosnjacka reziserka? Nije li tematika preozbiljna i svjeza za filmsku interpretaciju? Ne bi li dokumentarac, koji bi masakr stavio u kontekst cijelog rata, bio prikladniji?

  8. ste navalili sa gledanjem filma? Zasto bi neko morao u srbiji gledati strani film, i to jos sa politickom pozadinom?

  9. Zasto da ga ne vidim na RTS-u ? Nagradjen film ?Godinu dana bez nagradjenog filma, firma koju ja moram da placam. Cemu ? Otkazala sam kablovsku, sl.korak je NEMAM TV!

  10. Ako vas je sramota idite u NP pa gledajte film. Mene nije sramota što ne može da se gleda u BG. I da može ne bih ga gledao.

  11. Moze kad snime film o ovome, pa cenzurisite koliko hocete onako „demokracki“

    Ni posle 29 godina nema optužnica, a ni presuda za jezivi zločin u Jošanici kod Foče kada su na svetog Nikolu 1992. godine pripadnici Armije BiH ubili čak 56 srpskih civila od kojih 21 ženu i troje dece – dvoipogodišnju Danku Tanović, desetogodišnju Draganu i sedmogodišnjeg Dražena Višnjića.

  12. Ma sto Daru ne prikazete u Zagrebu iliSarajevu. Taj film je cista politika. Kako je doslo do rata i zasto je bilo tako krvavo? Razmislite.

  13. Ja bih voleo da pogledam film zato sto bih mogao da vidim da smo drugaciji i od hrvata i drugih ,sigurno ni jedan film nece peomeniti moje misljenje o ratu bio propagansni ili ne.A ovima sto smeta politicka pozadina u svemu sto nije Vucic na ovom svetu izadjite iz zadnjice doticnog i odvojite usta od sendvica da vidite gde vam je nos.Srbija nikad dosad nije bila fašisiozna zemlja do sada sta je sledece spaljivanje knjiga na ulicama ako nam se ne uklapa sadrzaj sa veliko nacionalnim konceptom .Pustite film pa da vidimo ko ce da umre od njega strasna stvar.

  14. Ko hoće neka gleda.
    I treba da gleda u sred Beograda.
    Ja neću.
    U znak protesta.
    Jer to nije bio genocid, kažu Jevreji.

  15. Prvo onaj ko je pisao ovaj tekst,mora da zna da Novi Pazar nije Sandžak,već Raška oblast

  16. Sramota je da nismo mogli da u Beogradu 2008. gledamo film Katin, pobednikčki film Kanskog festivala, o ubistvu 20.000 poljskih oficira koje je 1941. zarobila sovjetska crvena armija pri podeli Poljske sa nacistima.
    Zabranio je neki Koštunica i veliki evropejac Samardžić.
    Neka je slava nevinim poljskim oficirima, žrtvama sovjetije i komunista.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 8

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.