Banđur: Zašto gore automobili niških funkcionera 1Foto: Danas

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur (SNS) najavio je danas da će zatražiti održavanje hitne sednice Saveta za bezbednost grada Niša na kojoj bi se razgovaralo o bezbednosnoj situaciji nastaloj nakon “namerne paljevine” automobila dva javna funkcionera u roku od samo tri dana.

Nakon što je u noći između prošle srede i četvrtka potpuno izgoreo njegov automobil u dvorištu porodične kuće, u noći između subote i nedelje zapaljen je i automobil direktora javnog preduzeća Tržnica Gorana Đorđevića (SNS).

Đorđević je potvrdio da mu je automobil zapaljen oko tri časa, a da je uprkos brzom dolasku vatrogasaca potpuno izgoreo. On smatra da je reč o izazivanju opšte opasnosti jer se njegov automobil nalazio u pasažu stambene zgrade u kojoj živi, iznad njega je bio stan, pored njega parkirano više automobila, a na samo nekoliko metara je bila trafo stanica, tako da je šteta mogla biti ogromna.

– Dao sam izjavu policiji i rekao da ne sumnjam ni na koga jer u životu nemam neprijatelje, pošto sam sve radio i postigao na osnovu znanja i iskustva, a ne na bilo koji drugi način. Vrlo sam uznemiren, ne znam šta se ovo dešava, a pogotovu ne znam zbog čega. Da li smo došli u situaciju da nećemo smeti ni ulicom da idemo jer će nas neko, iz ko zna kojih razloga, napasti ili uraditi još nešto gore- rekao je Đorđević za naš list.

Đorđević je izabran na nedavnom konkursu za direktore deset najvećih gradskih javnih preduzeća, koji je izazvao više kontroverzi, među kojima, pak, nije bilo onih koje su se vezivale za njegovo ime. Zamenik gradonačelnika Banđur predhodno je pretpostavio da je upravo taj konkurs povod za paljenje njegovog automobila, pošto se zalagao za njegovo poništenje zbog neregularnosti, među kojima je i sumnja u autentičnost  diploma nekih od kandidata. Iza te paljevine stoje politički razlozi, a ona bi mogla biti ružna poruka nekih ljudi koji su povezani i sa tim konkursom i sa kriminalnim krugovima, rekao je. Opozicija je, pak, zaključila da je reč o političkom obračunu između interesno suprotstavljenih struja u niškom SNS-u koji je prerastao u nasilje, pitajući: šta da očekuju obični građani ako se pale automobili funkcionera?

Nezvanični izvori našeg lista ocenili su da je kontroverzni konkurs kontrolisao poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović, koji je nametao “svoje kandidate”, a da su gradonačelnik Niša Darko Bulatović i Banđur bili protiv nekih od njih. Milovanović je demantovao takav uticaj, tvrdežći da je konkursna komisija  radila  “potpuno samostalno”.  

Poverenik SNS unapred zna rezultat istrage?

Miloš Banđur je kazao da je povod zbog kojeg će tražiti održavanje Saveta za bezbednost i izjava poverenika SNS-a Milovanovića jednom mediju u kojoj je on zaključio da iza paljevine njegovog automobila “stoje lični razlozi, što će istraga i pokazati”.

– Otkud poverenik SNS-a unapred zna kakvi će biti rezultati istrage? Da li neko radi na tome da se za krivca proglasi- žrtva? I kako to da iza paljevine automobila zamenika gradonačelnika, nakon što je ukazao na ozbiljne propuste, zbog čega su neki izgubili svoje funkcije i privilegije, ne stoje politički razlozi- pita on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari