Bebac:Vučić da se izvini 1Foto: Bebac.com

Roditeljski portal Bebac.com zatražio je danas od premijera Srbije Aleksandra
Vučića da se izvini svim roditeljima koje je uvredio i ponizio izjavom da majke ne žele da rade zbog toga što za dvoje dece uzimaju socijalna davanja u visini minimalca.

Istina koju svi znamo je da majke koje, prema vašim rečima, „uzmu za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000 ovako i eto minimalne plate, pa što da rade“ nikako ne mogu da pruže porodici sa dvoje dece iole dostojanstven život, navodi se u saopštenju.

Da plate račune i kupe hranu. Kupe pelene, opreme decu za vrtićm, ako u njemu uopšte ima mesta, ili školu i traže posao. Spisak je beskonačan i potpuno nerealan, navodi Roditeljski portal.

To što postoje ljudi koji zloupotrebljavaju socijalna davanja problem je države, administracije i službenika koje plaćaju svi građani Srbije i koji ne rade svoj posao. Umesto da istražite zbog čega postoje takve zloupotrebe, Vi ubadate prst u oko najsiromašnijim roditeljima i porodicama koje jedva preživljavaju, navodi Bebac.

Vaša administracija je već u nekoliko navrata, a pre svega ukidanjem povraćaja PDV na bebi hranu i opremu, pokazala da joj nije stalo do roditeljstva, dodaje se u saopštenju.

Vaše uvrede kojima su majke okarakterisane kao „neradnice“ samo zato što su odlučile da budu na porodiljskom su očekivane.To, međutim, ne znači da su manje bolne. Time ste najosnovnije potrebe jedne porodice sveli na donji prag tolerancije ljudskog dostojanstva, poručuje Roditeljski portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari