Bečev: Vučić igra na kartu Kine da bi dobio više od Zapada

Ostavite komentar


  1. Antizapadni stav postoji u Srbiji ne zbog Kine iliti Vučića, već zbog bombi koje je Zapad posipao po Srbiji! Kakav pametan analitičar, ne mogu da verujem?!

  2. Vucic I njegova klika nisu zaslužili da budu u EU. Mene kao EU poreskog obveznika koji plaća porez i iz čega ide pomoć za Srbiju strašno ljuti sto se on ponasa poput lopova jer gleda “kako da izvuče iz EU što više”! Pa nismo mi i EU budale da misli da može raditi sve što želi jer nama nije potreban ni ruski ni kineski “trojanski konj” koji će iz nutra praviti kaos i destabilizirati Uniju. Gdje je ovdje partnerski odnos, gdje je ovdje solidarnost i poštovanje prema instituciji koja je dala milijarde dok se on veseli svakom avionu iz Kine koji sleti na beogradski aerodrom a čije gorivo plati EU? Ovakva neiskrena politika prema EU dovela je da ni susjedi Srbije ne žele imati nikakve veze sa Beogradom. Pogledajte Makedonce, Crnogorce, da o ostalima ne govorim. Da je Srbija ušla u EU dobila bi milijarde za saniranje posljedica krize ali kad ona voli žonglirati i sjediti na 3 stolice e pa onda neka Vučić i dalje nepotrebno, patetično, jadno i glupo glumi žrtvu.

    1. Karlito a gde ti živiš? U Italiji ili Španiji? Kakva bre pomoć od EU? Od njih ni koronu ne možeš da dobiješ….

      1. Gledajte,
        u Hrvatskoj olabavljuju kaiš…
        Struka, braćo, struka, a ne Kinez i praporci…

  3. To je avIRUSova „diplomatska“ snalazljivost.
    Snalazljivost, ili ti snaGA lazljivosti.

  4. U svetu politike svi se bore za svoje narode razmim kartama u toj igri. Tako da nekad mudrim potezima politicara moze da se prevazidje kriza.

  5. Srbija tezi dobrim odnosima sa svim zemljama sveta,bilo da su mocne sile poput Kine ili da su deo EU. Evidentno je da je Kina Srbiji prijatelj i da su pomogli.

  6. Sta reci? Covek je preneo stav americke politike: destabilizacija u Evropi odgovara SAD-u. Tako da nije cudno.

  7. Mr Becev if it is what you claim,
    Bravo. Rep Serbia has a clever Presudent.
    That’s the way to do it.
    Before he played Russia vs EU and USA, now its China.

  8. Protumačiti bilo čiju pomoć u momentima kada se Srbija istinski bori kao neki potez koji ima političku konotaciju ili nekakav interes jeste potpuna glupost i pre svega bezobrazluk. Izjave navedene u tekstu jesu rezultat nezadovoljstva jednog pojedinca i ne treba ih tumačiti kao stav kompletne srpske populacije. Srbija ne misli tako, Srbija voli bratsku zemlju Kinu!

  9. Svako malo pametan kad dodje stani pani igra na sigurno da dodje do svog cilja. Da je covek postupio drugacije nebi ni tad valjalo.

  10. Srbiji je trenutno potrebna pomoć, bilo kog oblika i od bilo koga. Pomalo su mi nebuloze ove izjave, da Vučić ima neki unapred smišljen plan, sada je borba za opstanak, nije politiziranje u fokusu.

  11. Takve price sada su zaista neumesne, kada se svi , ceo svet suocava sa pandemijom. Pa zar Kina nije prva pomogla Srbiji. Kada EU se nije oglusavala na molbe predsednika Vucica. Ljudi pa zar vi ne zivite u Srbiji. I zasto je se toliki narod se sirom sveta sada vracao u Srbiju kada je tako divno i bajno svugde po evropi i diljem sveta. I taj „zapad“ je svojevremeno zasipao Srbiju osiromasenim uranijumom.

  12. Kina nam je oduvek bila iskren prijatelj, nevezano da li smo u teškoj situaciji ili ne. Podrška i pomoć Kine je samo još jedan dokaz koliko nas cene i poštuju. Predsednik Vučić nije osoba koja se služi ‘igrama’ da bi stekao poverenje građana, jer je poverenje upravo stekao svojim trudom, radom i zalaganjem da građanima Srbije obezbedi bolju budućnost.

  13. Trenutna situacija u vezi sa korona virusom pokazuje da Srbija vodi dobru politiku. Najrealnije je pogledati odnos drugih zemalja prema Srbiji i odnos Evropske unije prema svojim članicama, ali i prema zemljama zapadnog Balkana. Srbija je uspela, u nabavci opreme i zaštitnih sredstava, ono što mnoge druge zemlje nisu uspele.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.