Bećković: Vlast je zabranila gostovanje u Utisku 1Olja Bećković Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Na putu sam i u romingu… – kratko nam je poručio Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, kao odgovor na pitanje zbog čega je otkazao učešće u sinoćnom Utisku nedelje.

I sam Gajović je bio „alternativa“, s obzirom na to da je učešće pre njega otkazao i politički analitičar Dejan Vuk Stanković, iako je njegovo gostovanje bilo najavljeno i na televiziji. On je autorki emisije Olji Bećković rekao da ima „važan porodični ručak“ na koji je zaboravio, te da stoga ne može da dođe u emisiju koja se uživo emituje od 21 čas, na Nova S.

Našem listu je rekao da u Utisak ne dolazi „iz razloga privatne prirode“, te da je o tome blagovremeno obavestio organizatore. Za autorku i voditeljku Utiska nedelje Olju Bećković ne postoji sumnja da je vlast zabranila svojim članovima i ljudima bliskim režimu da gostuju u njenoj emisiji.

– Odluku vlasti da zabrani gostovanje u Utisku ne samo ministrima, narodnim poslanicima vladajuće koalicije, državnim sekretarima, nego i analitičarima, razumem kao konačno priznanje i očigledan dokaz ko je pre četiri i po godine zabranio emitovanje Utiska na B92 – ističe Bećković za Danas.

Naša sagovornica je od početka emitovanja Utiska nedelje na TV Nova S imala problema sa dovođenjem ljudi iz vlasti u svoju emisiju. Pozive je uputila na mnoge adrese, ali niko nije pristao da dođe. Ona o tome nije želela javno da govori, poručujući „da će im dati šansu“ da je demantuju, i da će nakon treće emisije moći da govori da li je naprednjacima i njihovim koalicionim partnerima zabranjeno da dolaze u Utisak. Autorka je sumnjala, a vreme je potvrdilo da je u pravu i da vladajuća struktura izbegava dijalog sa političkim protivnicima bojkotujući njenu emisiju.

Sagovornici koji su od početka najavljivani u sinoćnom Utisku su profesor Vladeta Janković i novinarka LJiljana Smajlović, dok je umesto Dejana Vuk Stankovića, odnosno Aleksandra Gajovića, gostovao urednik i novinar BIRN-a, Slobodan Georgiev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari