Bekić: Sutra na Kriznom štabu o proslavi Nove godine i produženju važenja kovid propusnica 1Foto: Screenshot/YouTube

Direktor vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić izjavio je danas da će jedna od tema sutrašnje sednice Kriznog štaba biti proslava Nove godine i produženje važenja kovid propusnica.

„Imamo opciju ili da se produži ili da traju 24 sata. Kao lekar uvek ću pokušati da utičem na to da se produži njihova primena. Takođe, razmišljaćemo i o tome da se ograniči broj osoba u zatvorenom prostoru“, rekao je Bekić za TV Pink.

On je kazao da su korona brojke bolje, ali da se ne može reći da je situacija dobra. Uskoro se, dodao je, očekuje i peti talas.

„Brojevi za sada jesu nešto bolji nego u Evropi, bolji su nego krajem oktobra, ali ipak kada imate više od 1.000 inficiranih i na desetine umrlih lica ne možemo da kažemo da je dobro“, naveo je Bekić.

Govoreći o omikron soju, on je kazao da se zna da se strašno brzo širi, čak pet puta brže nego drugi poznati sojevi i da su simptomi suv kašalj, temperatura, noćno znojenje i bolovi u telu.

O omikronu nam nedostaju podaci, on se brzo širi i još nemamo iskustvo sa njim, jer se pre svega širi kod nevakcinisanih osoba i još nije zahvatio stariju populaciju, rekao je Bekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari