Belivuk, Miljković i Kojić oslobođeni su krivice za pomaganje ubistva Vladimira Miloševića 1Foto: Stefana Savić

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić oslobođeni su krivice da su pomogli nepoznatom izvršiocu ubistva Vlastimira Miloševića.

Prema navodima optužnice, Vlastimira Miloševića ubio je nepoznati napad, ispalivši deset hitaca u njega. Veljko Belivuk se tereti da je pomogao u izvršenju krivičnog dela time što je ukrao tablice i stavio ih na autobil kojim se ubica dovezao na mesto zločina. Marko Miljković i Mirko Kojić su bili optuženi da su kupili automobil.

Iznoseći završne reči, zamenik Višeg tužioca u Beogradu Aleksandar Isailović je istakao je dokazano da je ubistvo Miloševića izvedeno sa predumišljajem i da su optuženi nesumnjivo pomogli nepoznatom počiniocu. Za njih trojicu, tužilaštvo je od suda tražilo kaznu zatvora od 10 godina. S druge strane, odbrana je zahtevala oslobađajuće presude ističući da tužilaštvo nije dokazalo navode optužnice.

Podsetimo, Vlastimir Milošević ubijen je krajem januara 2017. godine u ulici 27. marta u centru Beograda. Nedelju dana kasnije Belivuk je uhapšen pod sumnjom da je direktni izvršilac ubistva. Ipak, u toku istrage njegova uloga u ubistvu je prekvalifikovana u pomaganje prilikom izvršenja. Veljko Belivuk, široj javnosti je postao poznat kada je, naočigled sigurnosnih kamera, pretukao člana obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure. Belivuk je povodom ovog slučaja sa tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice kojim je dobio godinu dana kućnog zatvora. On je bio blizak saradnik Aleksandra Stankovića, nekadašnjeg vođe navijača Partizana, koji je ubijen u oktobru 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari