Beograd je najbezbedniji grad: Aleksandar Šapić podelio svoje utiske sa dočeka 2024. 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Doček Nove godine u Beogradu pokazao da je srpska prestonica jedna od najbezbednijih u Evropi, baš u vreme kada je najviše potpaljivano stanje nemira i polugrađanskog sukoba, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, a preneo Beoinfo.

On je za TV Hepi rekao da zato treba da počnemo da cenimo činjenicu da možemo slobodno da se krećemo ulicama i da smo bezbedni iako živimo u metropoli koja se razvija strahovitom brzinom.

Naglasio je da je Beograd, objektivno gledano, jedan od najbezbednijih gradova u Evropi, naročito kada ga uporedimo sa gradovima sličnog gabarita i broja stanovnika.

Beograd
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Šapić je rekao da u Beogradu nema delove grada u koje se turistima savetuju da ne idu kao što je to u evropskim metropolama koje su najposećenije turističke destinacije.

„Za razliku od Beograda, u centru Milana nije bilo žena, pa čak ni Italijana, već su uglavnom bili migranti, a slično je bilo u Parizu i Berlinu, gde je bilo nemira i pored toga što je policija izašla na ulice kako bi obezbeđivala proslavu Nove godine“, rekao je Šapić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari