Beograd prajd pozvao Tomislava Žigmanova da ponovo pokrene izradu Zakona o istopolnim zajednicama 1Tomislav Žigmanov, foto: Medija centar Beograd

Beograd prajd pozvao je danas Tomislava Žigmanova, koji je predložen za ministra ljudskih i manjinskih prava, da ponovo pokrene izradu zakona o istopolnim zajednicama i zakona o rodnom identitetu i pravima interseks osoba i da se zalaže za brorbu protiv rastućeg broja zločina iz mržnje u Srbiji čiji su uzroci homofobija i transfobija.

„Budući da na internetu ne postoji pisani trag da je ikad govorio o LGBTI+ temama, ovim putem ga pozivamo da adresira kršenje ustavom zagarantovanih prava građana i građanki Srbije zabranom Evroprajda, (ponovo) pokrene proces usvajanja zakona o istopolnim zajednicama“, naveo je Beograd prajd na Tviteru.

Ističe se da od novog ministra očekuju da deluje u interesu svih građana Srbije, da radi na rešavanju ključnih pitanja i usvajanja odavno neophodnih pravnih akata koji se tiču poboljšanja prava i položaja LGBTI osoba u jednoj evropskoj zemlji u 2022. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.