Beogradska biciklistička Kritična masa 24. aprila 1Foto: Udruženje ULICE ZA BICIKLISTE

Beogradska biciklistička „Kritična masa“ 114. po redu biće održana u subotu, 24. aprila u 17 časova. Okupljanje počinje na Trgu Nikole Pašića od 16.30.

Članovi udruženja „Ulice za bicikliste“ pozivaju sve dvotočkaše, roleraše, skejtere i trotinetaše da im se pridruže u sutrašnjoj rođendanskoj vožnji.

– Dođite da proslavimo deceniju zajedničkih vožnji, ali i savladavanja prepreka sa kojima se svi svakodnevno susrećemo vozeći kroz Beograd. Verujemo da je naredna decenija ključna, a pozivamo sve da u nju uđemo udruženi. Zato ne propustite ovu vožnju već dođite da se dobro provedemo i provozamo, saopštili su iz Udruženja.

Voziće se  beogradskim ulicama od 17-18h, a kraj je u parku Mali Tašmajdan ispod Pravnog fakulteta.

Vožnja je, kako kažu, bezbedna za sve starosne grupe učesnika, vozi se lagano i uz policijsku pratnju, a očekuje se više od 500 učesnika.

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u više od 300 gradova širom sveta, s ciljem da promoviše bicikl kao prevozno i da skrene pažnju na potrebu za poboljšanjem uslova za bicikliste.

Kritična masa takođe poziva na dobro druženje i sjajnu atmosferu i mi smo ponosni što već deset godina na ovaj način slavimo biciklizam, ističu iz Udruženja.

Više detalja na sajtu UZB:  https://uzb.rs/114-kriticna-masa-prva-decenija-sa-vama-naredna-je-kljucna/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari