Beogradske škole opet na udaru dojava o bombama: Nastavnici obaveštavaju roditelje da ne dovode decu 1foto Nenad Kovačević Danas

Više beogradskih škola dobilo je jutros dojave o podmetnutim bombama.

Dojave o bombama stigle su u OŠ „Drinka Pavlović“, a prema informacijama Danasa iste su dobile i OŠ „Ujedinjene nacije“, kao i OŠ „Branko Ćopić“ na Vidikovcu.

Dojava je stigla i u OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“ na Dedinju, a sumnja se i da su mnoge druge beogradske škole dobile iste dojave.

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama, prema prvim informacijama, stigle su na elektronske adrese 78 osnovnih i 37 srednjih škola u beogradskim opštinama, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ekipe MUP-a su na terenu, učenici i zaposleni su evakuisani.

„U cilju bezbednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smeni je prekinuta do okončanja provere policije, a pojedine škole su već

pregledane i nastava u njima se odvija bez problema“, navodi se u saoštenju Ministarstva.

Kako dodaju, o svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

U komunikaciji sa MUP-om, direktori škola će dobiti informaciju kada će škola biti pregledana i doneti odluku za popodnevnu smenu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) potvrdilo je danas FoNetu da su u više škola na teritoriji Beograda uupućene dojave o bombama.

U toku je provera koju sprovode pripadnici kontradiverzionih ekipa MUP Srbije, rečeno je u Ministarstvu.

Direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović potvrdio je za Danas da je i toj školi rano jutros stigla dojava o postavljenoj bombi.

Dežurni nastavnici su obavestili decu da ne dolaze, čekamo dolazak kontradiverzione ekipe policije da pregleda objekat, kaže Bjelanović.

Medicinska škola na Zvezdari takođe je dobila dojavu.

Na skolski mejl OŠ Vuk Karadžić je jutros oko sedam sati stigla poruka da je postavljena bomba, kazao je za Danas Uroš Momčilović, direktor te osmoletke.

– Pregled škole je u toku, tu je policijska ekipa. Pre podne nastave u školi neće biti već cemo imati onlajn časove, a u popodnevnu smenu deca dolaze normolno –

rekao je Momčilović.

Portal Nova.rs objavio je da su dojave stigle i u OŠ „Laza Kostić“ na Novom Beogradu i OŠ „Vasa Pelagić“ u Kotežu.

Škole su nastavnicima izdale uputstvo da obaveste roditelje da ne dovode danas svoju decu.

Beogradske škole bile su već nekoliko puta na udaru lažnih dojava o bombi.

Nadležni će, naravno, kao i sve ranije dojave i ove tretirati kao ozbiljne pretnje i deca se neće vraćati na nastavu pre nego što se svi objekti provere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari