Beogradski univerzitet popravio plasman: Evo na kom je mestu na Šangajskoj listi za 2022. godinu

Ostavite komentar


  1. Niste korektni…zaista….zasto niste pomenuli na kom mestu se nalazi Univerzitet u Kragujevcu ako vec pominjete ostale univerzitete iz Srbije

  2. Naravno da se ne pominje Kragujevac, odnosno oblast klinicka medicina hde se on nalazi i rangu 201 do 300. Odnosno za 100 mesta bolje od Beograda! Cinjenica je da je bas taj napredak zahvaljujuci vodjenju fakulteta za vreme profesora Nebojse Arsenijevica, koji je istini za volju nastavljen i sada.

  3. To je pravilo rangiranja. Samo se prvih 100 mesta odredjuju. Nako toga sledecih 50 je na mesto 101 do 150, potom 151 do 200. Posle toga sledeca grupa je 201 do 300 itd. Postoje i specificni rangovi po oblastima. Tako da nema univerziteta ima fakulteta ili recimo nisu svi Beogradskog uopste u rangu.

  4. Velika je farsa ta Sangajska lista bogotovo za UNIBG koji je daleko daleko ispod UNINS Po svim oblastima

  5. To samo znači da na svetskoj mapi obrazovanjs BU maltene ništa ne znači!
    Hteli to neki da priznaju ili ne, potrudite se!

  6. Sedamdesetih godina prošlog veka BU se nalazio u grupi od 1 do 100 ,odnosno negde oko šezetog mesta . Znači to je skoro pad između osam i deset PUTA.

  7. Nemojte se hvaliti, to je jako lose mesto. Mala Svajcarska ima 5 univerziteta u prvih 100.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.