Berači malina iz Bosne povređeni kod Kosjerića, nakon prevrtanja traktora koji je vozio maloletnik 1Foto: N. Kovačević

Šest mlađih osoba iz Bosne i Hercegovine, koji su angažovani kao berači malina u okolnini Kosjerića, povređeni su nakon prevrtanja  traktora kojim su se prevozili, a kojim je upravljao njihov maloletni sunarodnik.

On su se sinoć, posle završene berbe, vraćali traktorom na imanje gde su bili smešteni, a vlasnik traktora je osoba koja ih je angažovala u svom malinjaku.

Traktor je sleteo s puta i prevrnuo se u ataru sela Gornja Pološnica.

Povređeni su prevezeni u užičku bolnicu u kojoj je jedan od njih, zbog težih povreda nogu, zadržan na lečenju.

U Višem javnom tužilaštvu u Užicu, Danasu je potvrđeno da je traktor vozio maloletnik, državljanin Bosne i Hercegovine, te da je „saslušan u svojstvu osumnjičenog za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“.

U Tužilaštvu kažu da se očekuje odluka o tome da li će se postupak protiv maloletnika, za koga se saznaje da će biti punoletan u decembru ove godine, voditi u tom Tužilaštvu ili u Bosni i Hercegovini, zbog specifičnosti postupaka protiv maloletnih lica u Srbiji, ali i činjenice da su svi povređeni državljani te susedne države.

Takođe, saznaje se, da Osnovo tužilaštvo u Požegi vodi predistražni postupak protiv vlasnika traktora, koji se sumnjiči za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je maloletniku omogućio da njime upravlja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari