Popularnost italijanskog premijera Silvija Berluskonija pala je na oko 49 odsto, što je posledica najnovijeg skandala u vezi s njegovim privatnim životom, rezultati su ankete koju je juče objavio list Koriere dela sera. U periodu od januara do maja oko 51 odsto Italijana imalo je pozitivan stav prema predsedniku vlade, ali je dva odsto birača u međuvremenu okrenulo leđa Berluskoniju.


Anketa pokazuje da sve više žena ima negativno mišljenje o premijeru. Za razliku od januara kada je Berluskonija podržavalo 52 odsto pripadnica lepšeg pola, sada takav stav ima njih 47 odsto. U proteklih nekoliko sedmica Berluskoni je stalno u središtu pažnje medija, a njegova supruga Veronika Lario zatražila je razvod. Bivša manekenka kao razlog za takav potez navela je da je „umorna od suprugovih neverstava“, koji „stalno posećuje maloletnice“. Bračni raskol označiće i podelu imovine od osam milijardi evra, budući da Berluskoni slovi za jednog od najbogatijih Italijana.

Analitičari su saglasni u oceni da Berluskoniju trenutno ne cvetaju ruže, s obzirom na to da su se pojavile fotografije sa zabava koje je priređivao u svojoj vili na Sardiniji, na kojima je veliki broj obnaženih devojaka, a otvorena je i istraga zbog toga što su premijerove zvanice koristile državne avione. Da zlo bude veće, prostitutka visoke klase Patricija De Adario tvrdi da je provela noć s predsednikom vlade u njegovoj kući u Rimu, a pojavili su se i navodi da su dva brata regrutovala devojke za zabave predsednika vlade.

Koriere dela sera navodi podatak da uprkos otkrićima i skandalima koje su donekle umanjile njegov ugled, naročito u inostranstvu, Berluskoni i dalje ima podršku 54 odsto katolika koji redovno odlaze u crkvu, iako ga je u prethodnom periodu podržavalo 61 odsto njih. Zanimljivo je da je oko tri odsto ispitanika izjavilo da nakon skandala oseća divljenje prema Berluskoniju. Istraživanje je sprovela organizacija Ispo grupo founmedija, na reprezentativnom uzorku od 801 stanovnika Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari