Predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), uz podršku misije OEBS, predstavili su u Užicu „Bazu podataka novinara Srbije“, koja će uskoro biti na internet adresi www.novinari.rs.

Prema rečima Svetozara Rakovića, generalnog sekretara NUNS, u bazu podataka do sada je upisano 2.314 novinara, članova oba novinarska udruženja, te da će do kraja godine biti obuhvaćeno još toliko od ukupno, kako je procenio, 6.000 kolega u Srbiji. Objasnivši da je to alternativni način ponude i potražnje poslova u novinarstvu, on je dodao da će takav servis zainteresovanim stranama, prvenstveno redakcijama, ponuditi informacije o tome koji su novinari, bez obzira u kom su udruženju, specijalizovani za određene teme, koje regione i gradove pokrivaju ili kakvo je njihovo profesionalno iskustvo.

Jelka Jovanović, potpredsednica NUNS-a informisala je užičke kolege o Fondu NUNS-a za edukaciju i pomoć novinarima i medijima, koji trenutno raspolaže sa oko šest miliona dinara. Član tog fonda može biti novinar koji je član NUNS-a i medij u privatnom vlasništvu. Novinari mogu da računaju na donacije, jednokratne novčane pomoći u slučaju bolesti ili gubitka posla, a privatnim medijima biće omogućeni povoljni krediti kod banke Inteze.

Detalje o fondu moguće je saznati u sedištu NUNS u Beogradu, utorkom i petkom od 12 do 16 sati, pozivom na broj 011/334 38 92 ili slanjem e-maila na adresu [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari