Beširi: SNS je mogao da uradi svašta za deset godina, a odlučili su da urade najgore 1Naim Leo Beširi (Foto: Vesna Lalić / Nova.rs)

Naim Leo Beširi, direktor Instituta za evropske poslove, ističe za Danas da Amnesti internešenel “nama ne kaže ništa što mi svojim očima ne vidimo i što na svaki način osećamo čitavih deset godina”.

Povodom najnovijeg izveštaja Amnestija, Beširi kaže da će očekivana ubedljiva pobeda predsednika Vučića na predstojećim paredsedničkim izborima, koji gotovo polovina nacije već vidi kao neregularne, zacementirati nepostojanje prava i pravde za sve nas posebno za manjine.

Predsednik je ubedio međunarodnu zajednicu da evo još ove izbore da dobije ili pokrade i sve će da reši, od pitanja Kosova do ljudskih i manjinskih prava, da će ratne zločince skrajnuti, žene uvesti na vlast, a da će pravo i pravda biti prioritet. Sve što vidimo ovih deset godina sugeriše da predsednik ne govori istinu, dok se ljudi oko njega, ogrezli o korupciju, masovno bogate – naglašava Beširi.

Naš sagovornik navodi da se Vučić uspešno bavi zamajavanjem da je standard dobar, da nikada nismo bolje živeli i da se poštuju svi, žene, LGBT, Romi i druge manjine.

– Istovremeno, postavlja priučene ljude na glavne državne funkcije pa tako gejevi i lezbejke ne vidoše ništa dobro što je premijerka Brnabić tu, žene nikakve vajde što je pola vlade ima popečiteljke, a Romi su i dalje na dnu prioriteta dok istovremeno buja nacionalizam i rasizam. Drugim rečima, SNS je mogao da uradi svašta za deset godina, a odličili su da urade najgore i to ostaje zabeleženo i dokumentovano, u zemlji i inostranstvu – zaključuje Beširi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari