"Besplatan koncert" Zdravka Čolića za Tešnjarske večeri košta 49.000 evra, nezvanično saznaju Kolubarske.rs 1Foto: Kolubarske.rs

 

„Besplatan” koncert Zdravka Čolića za Tešnjarske večeri, koji će biti održan u petak 11. avgusta na prostoru nekadašnje kasarne Kadinjača, Valjevce će koštati 49.000 evra, nezvanično saznaje portal Kolubarske.rs.

Takođe, kako oni nezvanično saznaju je da je ova cifra „ispod cene” te da je to „popust za Valjevce jer je Čola emotivno vezan za ovaj grad u kome je pre 45 godina služio vojni rok”.

Kolubarske, opet nezvanično, saznaju i to da u cenu koncerta najverovatnije nisu uračunati troškovi za ozvučenje, binu i rasvetu.

Koncert Zdravka Čolića je jedan od četiri „velika koncerta” koji su planirani za ovogodišnje Tešnjarske večeri. Valjevcima su već pevali u nedelju Ana Bekuta i sinoć YU grupa, dok bosansko-hercegovački sastav Divanhana nastupa večeras na letnjoj pozornici pored Kolubare.

Koncerti Ane Bekute i YU grupe, koja je neplanirano uskočila umesto prvobitno najavljenih Divljih jagoda, takođe su „besplatni” ili poklon Grada sugrađanima od njihovih para za Tešnjarske večeri. Po nezvaničnom saznanju Kolubarskih.rs, ta dva koncerta plaćena su po 8.000 evra.

Zvaničan podatak o tome koliko koštaju četiri koncerta za ovogodišnje Tešnjarske večeri redakcija Kolubarskih nije uspela da sazna.

"Besplatan koncert" Zdravka Čolića za Tešnjarske večeri košta 49.000 evra, nezvanično saznaju Kolubarske.rs 2
Foto: Centar za kulturu Valjevo

S obzirom na to da direktor Centra za kulturu Nemanja Rasulić nije odgovorio na njihov telefonski poziv, oni su pozvali gradonačelnika Lazara Gojkovića. Gradonačelnik je rekao da ne može da Kolubarskim „obezbedi podatak o tome koliko koštaju koncerti, ali može da obezbedi direktora Centra za kulturu koji će nam to reći, jer nema razlga da se krije bilo šta”.

Direktor Centra za kulturu Nemanja Rasulić se javio, nakon urgencije gradonačelnika, ali nije želeo da kaže koliko košta pojedinačno svaki program Tešnjarskih večeri, uključujući i koncerte.

– Ponuda za organizaciju programa Tešnjarskih večeri je internog karaktera. To što tražite – tehničku specifikaciju cenu za svaki program pojedinačno, to ne mogu da Vam dostavim. Ja nemam zakonsko pravo da neki interni akt odnosno ponudu iznosim javno bez nekog zakonskog osnova. Pošaljite na mejl zakonski zahtev i dobićete sve što tražite u najkraćem mogućem roku, odgovorio im je Rasulić.

Zamoljen od redakcije portala da bar kaže koliko koštaju četiri koncerta, jer im je ta zvanična informacija potrebna za tekst koji objavljuju danas, u sredu 9. avgusta, a da će za 15 dana to biti „bajato”, Rasulić je ostao dosledan – bez zvaničnog zahteva, nema zvanične informacije.

Ono što je zvanično poznato jeste da većina programa ovogodišnjih Tešnjarskih večeri košta ukupno 12.886.000 dinara. To piše u obaveštenju o zaključenom ugovoru, koje je objavljeno na sajtu Centra za kulturu, prenose Kolubarske.

Ugovor za uslugu organozovanja Festivala 36. Tešnjarske večeri potpisao je direktor Centra za kulturu, koji je naručilac usluge, sa ponuđačima u zajedničkoj ponudi: Branko Ivković PR Ostale umetničke delatnosti Theatro Arte Novi Sad, Srđan Đorđević PR Agencija za organizaciju događaja i konsalting Padinska skela i Tatijana Despotović PR Agencija za organizaciju događaja i konsalting Beograd.

Na sajtu Centra za kulturu uz taj ugovor nije objavljen i obrazac strukture cene iz koga bi se videlo koliko košta pojedinačno svaki od 23 programa: koncerti, književne večeri, dečje pozorišne predstave, edukativna predavanja, izložbe, trka beba, igre bez granica, maskenbal, poetsko-muzičko veče.

Zajedničkom ponudom za uslugu organizovanja Tešnjarskih večeri, čija je vrednost 12.886.000 dinara, nisu obuhvaćene i sve ostale usluge vezane za organizaciju valjevskog letnjeg festivala (bine, rasveta, ozvučenje, marketing, štampa, snimanje, fotografisanje, voditelj programa, obezbeđenje…).

U budžetu grada Valjeva za ovogodišnje Tešnjarske večeri prvobitno je bilo planirano devet miliona dinara, da bi nakon drugog rebalansa budžeta iznos bio povećan na 12 miliona dinara, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajete na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari