Besplatan ulaz na bazen za korisnike Ustanove „Oblutak“ u Zaječaru 1Foto: Timok održavanje

Kao i ranijih godina, korisnicima Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“ u Zaječaru, omogućeno je besplatno korišćenje gradskog bazena, u pratnji fizioterapeuta, saopštavaju iz Javnog preduzeća “Timok održavanje”.

Besplatno korišćenje bazena imaće i svi zainteresovani korisnici ustanove i njihovi pratioci do kraja letnje sezone.

„Ova vrsta aktivnosti i relaksacije je sa korisnicima ustanove nastavljena, jer je od izuzetnog značaja za poboljšanje njihovog psihofizičkog stanja, kao i poboljšanja motoričkih sposobnosti. Vodena sredina omogućava pokrete koji na suvom nisu mogući. Pokreću se čak i oni delovi tela koji su potpuno nepokretni kada dete nije u vodi. Cilj korišćenja bazena jeste i socijalizacija dece i omladine sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, poboljšanje njihovog psihofizičkog statusa, kao i smanjenje diskriminacije i predrasude prema njima“, istakla je Ana Petković, direktorka Ustanove Oblutak u Zaječaru.

U saopštenju se dodaje, da nakon obavljenog pregleda u Zdravstvenom centru Zaječar, u pratnji fizioterapeuta ustanove, korisnici će bazen moći da koriste u periodu od 9:30 do 11 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari