Srpski demokratski forum pružaće besplatnu pravnu pomoć građanima Smedereva koji su slabog imovinskog stanja, raseljenima i izbeglima na ovom području, saopštio je juče Forum. Kako je navedeno u saopštenju, Ministarstvo pravde u saradnji s Programom UN za razvoj i finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj, početkom aprila 2008.

Srpski demokratski forum pružaće besplatnu pravnu pomoć građanima Smedereva koji su slabog imovinskog stanja, raseljenima i izbeglima na ovom području, saopštio je juče Forum. Kako je navedeno u saopštenju, Ministarstvo pravde u saradnji s Programom UN za razvoj i finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj, početkom aprila 2008. godine otpočelo je realizaciju druge faze projekta Stvaranje održivog i efikasnog sistema za pružanje besplatne pravne pomoći. Besplatne pravne usluge odnose se na porodično pravo, prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstveno osiguranje i zdravstvenu zaštitu, ugovore o radu, prava izbeglica, raseljenih lica i azilanata, pravo na imovinu, pravo na stanovanje i nasledno pravo, ostvarivanje ili zaštitu prava i interesa u državama bivše SFRJ.
Potencijalni korisnici usluga Srpskog demokratskog foruma treba da pokažu ličnu kartu, izbegličku legitimaciju ili drugi dokument za identifikaciju, kao i odgovarajuće dokumente na kojima zasnivaju svoje pravo, odnosno odluku nadležnog organa ili suda, na osnovu kojih se procenjuje imovinsko stanje. Građani će savete dobijati svakog prvog i drugog petka u mesecu, u prostorijama Komesarijata u Smederevu. Forum je izvršni partner Fonda za pružanje besplatne pravne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari