Najveća šabačka mesna zajednica Donji šor, sa oko 14 hiljada žitelja, uspešno organizuje brojne besplatne škole za decu. Tokom cele školske godine u sali OŠ Sele Jovanović dva puta nedeljno organizovana je škola rukometa. Za stručni deo zadužen je Dragan Ćirković, a uskoro će biti organizovan i rukometni kamp.

Najveća šabačka mesna zajednica Donji šor, sa oko 14 hiljada žitelja, uspešno organizuje brojne besplatne škole za decu. Tokom cele školske godine u sali OŠ Sele Jovanović dva puta nedeljno organizovana je škola rukometa. Za stručni deo zadužen je Dragan Ćirković, a uskoro će biti organizovan i rukometni kamp. Oko tridesetoro učenika vredno trenira i upoznaje se s tajnama sporta koji je proslavio Šabac. Ipak, najveći izazov je škola atletike, jer ovaj bazični sport zahteva upornost i ljubav. Sto pedeset dečaka i devojčica priprema se ako ne za šampionsku karijeru, onda barem za uzorno vaspitane sportiste.
Za karate je zainteresovano četrdesetak školaraca, a treninge vodi majstor karatea Duško Bojić. Za devojčice je početkom ove godine organizovana škola košarke, a prva znanja stiče oko dvadesetak devojčica. Prošle godine u saradnji s konjičkim klubom radila je i škola jahanja. A da bude i nešto više od brige za sportski duh potrudio se akademski slikar Dušan Nešković koji u prostorijama MZ Donji šor svake subote, tokom cele godine, decu upućuje u tajne slikanja i crtanja.
Predsednik MZ Donji šor Goran Marković kaže da su u ovom vremenu prodaje svega i svačega deca na meti negativnih vrednosti, a za mnoge je nedostupno treniranje u sportskim klubovima. Čak ni najtalentovaniji nemaju besplatan trening, dok se nekada vodilo računa o tome. Roditelji nemaju dovoljno novca da plaćaju članarinu, korišćenje sala i to često u kasnim noćnim satima, kupovinu opreme, putovanja i slično. – Mi činimo koliko možemo da deci omogućimo da se razvijaju prema svojim željama i sklonostima, a pravi rezultati dolaze kasnije. Za dve do tri godine, ukoliko se napravi prava selekcija, grad i klubovi dobiće kvalitetne sportiste. Nažalost, velika sredstva se ulažu u igrače sa strane, a prava sportska politika treba da vodi računa o kvalitetnim školama za pionire i juniore – kaže Marković.
Pored ovih besplatnih škola u planu je škola plesa i šaha, kao i izgradnja terena za košarku u naselju Trkalište. Inače, Mesna zajednica Donji šor u saradnji s IRD i opštinom uvela je osvetljenje u ovom naselju, a takođe je zaslužna i za izgradnju savremene sportske sale u OŠ Sele Jovanović. Da sve ovo nije slučajno potvrđuje i sajt ove Mesne zajednice, www.DONJISORŽCOM koji je posećeniji i ažuriraniji od opštinskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari