Beta predstavila online platformu na engleskom jeziku 1Foto: Skrinšot/Beta

Novinska agencija Beta predstavila je danas online medijsku platformu na engleskom jeziku Beta brifing (betabriefing.com). Prema rečima direktora Radomira Diklića, reč je o novom sistemu distribucije važnih vesti i informacija iz Srbije na engleskom jeziku, koji je prilagođen za što lakšu upotrebu korisnicima.

Evan Trejs ispred USAID-ovog programa za održivost medija rekao je da su izuzetno ponosni na saradnju sa agencijom Beta na ovom projektu, koja je važan element medijskog sistema Srbije.

– Njihov sadržaj dopire do mnogih medija u Srbiji i zato nam je bilo važno da radimo sa njima u okviru USAID-ovog projekta jačanja okruženja za održivost medija, da im pomognemo u praćenju novih trendova i sticanju nove publike, dodao je Trejs.

Prema rečima Zorice Filipović iz Bete, veći deo sadržaja Betabriefing platforme dostupan je korisnicima koji su pretplaćeni odnosno registrovani.

– Zasad su na raspolaganju tri paketa sadržaja. Pristup je vrlo jednostavan, a organizacije kojima nije dovoljan jedan nalog imaju mogućnost za grupnu pretplatu. U naredna 24 sata aktivan je popust od 10 odsto, istakla je Filipović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.