Bez direktora 27 meseci: RTV ponovo pokušava da izabere prvog čoveka kuće, ostalo troje kandidata 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Goran Karadžić, Sonja Kokotović i Dragan Guzijan našli su se u užem izboru za generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine. Upravni odbor RTV sutra će, treći put u poslednja četiri meseca, na dnevnom redu imati izbor novog generalnog direktora pokrajinskog javnog servisa, kojeg ta kuća nema više od 27 meseci.

Kako piše Cenzolovka nakon dva neuspela pokušaja u poslednja četiri meseca, Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine sutra će ponovo glasati o generalnom direktoru pokrajinskog javnog servisa.

Možda ne mora ništa da znači, ali činjenica je da će, za razliku od prethodnih konkursa, ovaj put između zasedanja komisije za utvrđivanje valjanosti prispelih prijava na konkurs i sednice Upravnog odbora proći svega dva dana: na prvom konkursu bilo je potrebno da prođe gotovo dva meseca, na drugom nešto više od tri nedelje.

Ta komisija je u sredu utvrdila da formalno-pravne uslove iz konkursa, raspisanog 14. septembra, ispunjava troje od petoro prijavljenih: Goran Karadžić, aktuelni vršilac dužnosti generalnog direktora, Sonja Kokotović, bivša direktorka programa RTV i Dragan Guzijan, autor i reditelj.

Svako od njih troje sutra će pred članovima UO ukratko (u nekih 25 minuta) obrazložiti svoju viziju rada i upravljanja sistemom sa 1400 radnika (stalno zaposlenih i angažovanih po ugovoru).

Na konkurs se i ovaj put, što se kaže – već tradicionalno, prijavio reditelj Slobodan Mojak, ponovo bez uspeha, a u ovoj turi titulu „iznenađenje konkursa“ poneo je Milan Todorov, generalni direktor RTV Novi Sad s kraja  90-ih godina prošlog veka.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari