Oko 300 azilanata u Centru u Bogovađi ostali su od juče bez zdravstvene zaštite, jer je zatvorena ambulanta u samom Centru, gde su dosad mogli da potraže zdravstvenu pomoć, potvrđeno je Danasu u Crvenom krstu Beograda. Razlozi zbog kojih je zatvorena ambulanta nisu poznati.



Zdravstveni radnik ambulante, koji je želeo da ostane anoniman i koji od juče više nema posao, rekao nam je da je obavestio nadležne organe o teškom zdravstvenom stanju pojedinih azilanata.

 – Upravnik Centra Stojan Sjekloća već mesec dana drži lice K. I. sa dijagnostikovanim malignim oboljenjem štitaste žlezde, bez namere da organizuje prevoz do odeljenja hirurgije u Zdravstvenom centru Valjevo. U Centru se nalazi i lice bolesno od dijabetesa, koje sa laboratorijskim nalazom čeka pregled i terapiju – navodi on.

Kako kaže, činjenica da ambulanta više ne radi predstavlja ugrožavanje zdravstvene zaštite azilanata, što može imati dalekosežne posledice. Pacijenti se odnedavno upućuju u ambulantu u Bogovađi, a odatle, prema uputima, u druga mesta.

Opširnije u štampanom izdanju

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari