Bez povećanja školarina na Pedagoškom fakultetu u Vranju u narednoj školskoj godini 1Foto: V.Ristić/ Danas

Školarina na Pedagoškom fakultetu ostaće ista kao i prethodnih godina, pa će, za školsku 2023/24. godinu, studenti na osnovnim akademskim studijama za obrazovanje učitelja i vaspitača i integrisanim akademskim studijama za master profesora tehnike i informatike godinu studiranja platiti 60.000 dinara, dok će školarina na master akademskim studijama za obrazovanje učitelja i vaspitača iznositi 80.000 dinara.

Samofinansirajuće studente na doktorskim akademskim studijama školarina će naredne školske godine stajati 120.000 dinara.

Ovo je odluka Saveta Pedagoškog fakulteta u Vranju, koji je postupio po predlogu Nastavno-naučnog veća.

„Članovi Nastavno-naučnog veća i Saveta Fakulteta su se, prilikom donošenja ovakve odluke, rukovodili, pre svega, materijalnom situacijom stanovnika juga Srbije i problemom ubrzanog odliva mlađe populacije iz ovog dela naše zemlje. Namera je bila da se srednjoškolcima i mladima ukaže da na studije ne moraju da odlaze u druge gradove, gde su troškovi života znatno veći i odakle se najčešće nikad i ne vrate u rodno mesto, već da imaju mogućnost da, uz znatno manje troškove, ostanu da studiraju, a kasnije i žive i rade u Vranju“, navode iz ove ustanove.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari