BIA koristi softver izraelske kompanije za nadzor građana

Institut Univerziteta Toronto objavio da je Srbija među zemljama koje koriste komercijalni program za lociranje telefona

Ostavite komentar


  1. Sve zemlje koje su nabrojane da koriste softver iz teksta su odavno široko poznate kao oličenja demokratije i zakona.

      1. Australija i Belgija nisu blizu primera kad je u pitanju poštovanje slobode. To su jednoumlja teška.

        1. Nabrojane zemlje koriste opisan software. Druge zemlje koriste programe drugih firmi ili koriste sopstvena rešenja. Manje strasti, više razuma ubuduće.

    1. Ajdee pa kako ne odma ne otkrise ko je palio sklopke u kovid bolnici na Batajnici :-). I sta kaze softver ko ce biti patrijarh? Kad nema mozga u drzavi onda mora masina da misli, ccc.

    1. Aha, amerikanci ne samo da prate, vec i prisluskuju. I ne samo oni, i rusi i kinezi. Hajde da se sada pravimo naivni.

  2. Ako iz društva isključimo Dansku, Australiju i Belgiju svi ostali sa spiska su etaloni demokratije i pravnog sistema.

  3. Snowden o ovome priča godinama unazad, i navodio je te izraelce koji su otkupili i upgrade te programe, koje prodaju zemljama sa nerazvijenom demokratijom i minimalnom civilnom kontrolom! Ali o tome u korporativnim medijima sme da se govori tek kada stigne odobrenje… Sto se mene tiče, delom ste saučesnici.

    1. Snouden je u egzilu jer je obelodanio kako USA prisluskuje. I sada je zaboga, skaradno sto to radi, ako radi i Srbija.

  4. OZNA sve dozna a BIA uvek spija. Vucicevi cvorovici na (ne)delu. Bata BIA Gasic krusevacki DON u sluzbi „velikog“ DON-a AV/AV Kaponea.

  5. Upravo odbegli predsednik Vlade Makedonije, Nikola Gruevski, koristio je isti softver, no i Izraelsku tehniku snimanja razgovora, čak i porodičnih, tada opozionera, a sada predsednika Vlade, Zorana Zajeva, i mnogih drugih. No, posle izvesnog vremenaa službe SAD i Britanije, pri ambasadama u Skoplju, dogovore se da Britanija svojom tehnikom i softverom snimaju šta to snima Nikola sa njegovim rođakom, Mihajlovskim, koji je bio direktor BIA. Onda je sledilo da snimke dozvole da im “ukradu” opoziciski novinari a ovi dali poznatoj humorističkoj trojki, registrovanoj podd “K-15”, pa osim na nezavisnim televizijama išle su homoristički skečevi na kanalu koji je posedovala humoristička grupa. To je još dugo trajalo da bi došli izbori kada je Gruevski morao da pobegne u Mađarsku. Na žalost, Vučić nema takvu čvrstinu da može da beži, već će samo plakati i moliti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.