BIA saslušava osoblje Doma zdravlja u Inđiji zbog lažnih potvrda o vakcinaciji 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije saslušali su više zdravstvenih radnika Doma zdravlja „Milorad Mika Pavlović“ u Inđiji zbog sumnje da su prodavali potvrde o vakcinaciji protiv kovida ili imaju saznanja o tome.

Zaposlenima u Domu zdravlja policija je oduzela telefone i utvrdila da se u pojedinima nalazi veliki broj fotografija zdravstvenih knjižica za koje radnici nisu imali jasno objašnjenje, javlja 021 pozivajući se na lokalni portal In Medija.

Pripadnici policije su utvrdili i da postoje neslaganja u broju potvrda o izvršenoj vakcinaciji i broja datih vakcina, navodi portal.

Prema još nepotvrđenim informacijama, cena po kojoj su zaposleni u inđijskom Domu zdravlja prodavali potvrde o izvršenoj vakcinaciji iznosila je oko 200 evra, piše portal.

Viši sud u Beogradu odredio je početkom februara pritvor zaposlenima u Domu zdravlja Kovačica zbog sumnje da su izdavali i prodavali lažne potvrde o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, objavljeno je ranije, a MUP je danas saopštio da je jedan muškarac uhapsen zbog sumnje da je obecao mito za potvrdu o-vakcinaciji zaposlenima u tom domu zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari