BIRODI optužio Anu Brnabić da ih diskriminiše - nisu pozvani na sastanak o izbornim uslovima 1foto: S.S./ATAImages

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) je danas optužio predsedenicu Skupštine Srbije Anu Brnabić da ih diskriminiše, time što ih nije pozvala na skupštinski sastanak o unapređenju izbornih uslova.

Brnabić je juče pozvala sve poslaničke grupe na razgovor u četvrtak, o primena preporuka ODIHR-a o unapređenju izbornog procesa, kao i organizacije civilnog društva – CESID, CRTA, Transparentnost Srbija i Međunarodni partneri Srbije.

BIRODI je u saopštenju naveo da je „Brnabić, posle iznetih neistina i etiketa“, time što ih nije pozvala na sastanak o izbornim uslovima „učinila svojevrsnu diskriminaciju“.

Najavio je i da će se „zbog postupka predsednice Narodne skupštine obratiti Poverenici za zaštitu ravnopravnosti i Zaštitniku građana.

„Imajući u vidu preporuku ODIHR-a da proces unapređenja izbornog procesa mora biti inkluzivan, BIRODI se već obratio OEBS Kancelariji za demokratske institucije i ljudska prava u Varšavi, Delegaciji Evropske komisije u Beogradu i Misiji OEBS-a u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

BIRODI je podsetio da monitoriše medije od 2012, a od 2016. izborno javno mnjenje, te da su na poziv ODIHR-a dva puta predstavljali nalaze monitoringa na konferencijama te organizacije u Varšavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari