Bivši pevač „Smaka“ privođen zbog pretnji Vučiću 1Foto: Fejsbuk/Dejan Najdanović Najda

Dejan Najdanović Najda, poznati rok pevač iz Niša, koji je nekada bio vokalni solista grupe „Smak“, privođen je u policiju zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti  jer je navodno na svom Fejsbuk profilu pretio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Ja sam dobro, sve je u redu. Ne želim da govorim o hapšenju, sada sam odlično“, rekao je Najdanović za Danas.

On nije želeo da odgovori na pitanja našeg lista da li je tačno da je pretio Vučiću,  gde i zbog kojeg krivičnog  dela je uhapšen, kao i kako su se policajci prilikom hapšenja ponašali prema njemu.

Na Najdanovićevom Fejsbuku više nisu vidljive te navodne pretnje.

Poznatom niškom rokeru tužilaštvo je odredilo zadržavanje do 48 časova, ali je pušten da se brani sa slobode posle saslušanja kod sudije.

U Policijskoj upravi u Nišu nisu hteli da potvrde da li je Najdanovića uhapsila niška policija.

Na Tviteru su se pojavile tvrdnje pojedinih korisnika te društvene mreže da je Najdanović navodno pretio Vučiću jer mu je jedan od najboljih prijatelja preminuo od posledica kovida pa je bio izrevoltiran zbog toga.

Rok pevač je učestvovao na  nedavnim protestima građana u Nišu protiv aktuelne vlasti Srpske napredne stranke.

Međutim, Najdanović  je pre devet godina  nastupio  na mitingu SNS u novebeogradskoj Hali sportova tokom kampanje za gradske izbore u Beogradu 2011. godine, kada je kandidat za gradonačelnika bio upravo Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari