Bizaran slučaj u Arilju: Crkva gradi palionicu, građani tvrde da im deca nalaze kosti i lobanje po gradu

Ostavite komentar


  1. “Posebno naglašavaju da su kopanju prisustvovali predstavnici svih nadležnih institucija“.

    Ово није тачно јер по Локацијским условима све време копања и грађења морали су бити присутни археолог, конзервазор и стручни надзор, сви из Републичког завода за заштиту споменика културе, а није био присутан нико из Републичког завода. Њихову улогу током копања и грађења преузели су свештеници. Где се копа багером по гробовима који су у бар три слоја, један испод другог – јер је толики временски распон, од праисторије, преко средњег века, до нашег доба. Археолог је долазио из Београда кад су први пут нашли кости, сахранили су их и онда је отишао. Одмах затим су опет пронађене кости и дошао је археолог из Народног музеја из Ужица, а онда више нису звали Републички завод јер као нису пронашли кости, а камиони земље коју су расули по граду пуне костију (моштију).

    Уосталом, да су присуствовали сви представници надлежних институција током копања, како свештеници кажу, а при том су кости завршиле бачене низ обале по Ариљу, онда треба да добију отказе сви редом.

    Такође, по Локацијским условима у чијем писању је учествовао Републички завод, потпорни улазни зид, стар од 1200 до преко 2000 година, није смео да се руши, а срушен је – Републички завод каже да је све у реду.

  2. Ivan je Damnjanović, ne Troški… Informacije baš proverene.

  3. Наравно да информације тачне. Сви ме у Ариљу знају по надимку, нико по презимену, чак ни Ви ми не знате презиме.

  4. ..ми смо ту да служимо….толико за ону „Црква нас је одржала“

  5. Ovaj prostor sa hramom sv. Ahilija vaspostaviti za sedište Moravičke eparhije (što je bila i za vreme Save Nemanjića) a Ariljci da sagrade crkvu u Simića čairu, podno groblja!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.