BK: Specijalnim letom iz Moskve večeras u Beograd stiže 90 srpskih studenata 1Foto: EPA-EFE/ VALDA KALNINA (Ilustracija)

Grupa od 90 srpskih studenata iz Rusije doputovaće večeras oko 19 časova u Beograd specijalnim letom iz Moskve, saopštila je BK televizija.

Poslanik u Skupštini Srbije Dragomir Karić, član parlamentarne grupe prijateljstva s Rusijom, potvrdio je BK televiziji da je avion kompanije „Aeroflot“ dobio posebnu dozvolu da može da sleti u Beograd, iako je aerodrom „Nikola Tesla“ od juče zatvoren za međunarodni saobraćaj.

„Rusija se odazvala pozivu predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića i obezbedila avion za evakuaciju srpskih studenata koji se školuju na prestižnim ruskim univerzitetima. Svi oni su prošli zdravstvene kontrole pre nego što su se ukrcali na ovaj specijalni let“, rekao je Karić.

On je naveo da je to bio jedini način da se oni vrate u Srbiju i dodao da „velike zasluge“ za to pripadaju Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Bocan-Harčenku, navodi se u saopštenju.

Portal Noizz je danas objavio da je grupa od 40-ak državljana Srbije, koja se iz raznih delova Azije i Severne Amerike uputila ka Beogradu, zaglavljena na moskovskom aerodromu „Šeremetjevo“, usled odluke Vlade Srbije da zbog epidemije korona virusa obustavi međunarodni putnički avio-saobraćaj sa aerodroma „Nikola Tesla“.

Svi ti putnici su na put ka Beogradu krenuli neposredno pre donošenja vladine odluke, ne znajući za nju, naveo je portal i dodao da oni ne smeju da napuste moskovski aerodrom, a da im je zabranjen i povratak u zemlje odakle su pošli.

Beogradska televizija N1 prenela je da će Vlada Srbije poslati svoje i avione Er Srbije po putnike koji su ostali zarobljeni na mnogim aerodromima u svetu, što je potvrđeno u Ministarstvu spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari