Blic: Srbija prva u Evropi po smrtnosti od zagađenja

Ostavite komentar


  1. Obzirom da nemamo zvaničnu instituciju koja se bavi zagađenjem, smatram da su svi ovi izveštaji izmišljeni. Najčudnije je da su najzageđenije zemlje koje nemaju skoro nikakvu industriju gde spada i Srbija. U većim gradovima u poslednje tri decenije urbanisti ne vode računa o glavnim strujanjima vazduha na području gradova, tako da se visokim objektima i blokovima zgrada sprečava prirodno provetravanje gradova.

    1. Nemamo zvaničnu instituciju jer ovoj vlasti tako odgovara. To što po tvom mišljenju nemamo skoro nikakvu industriju je dovoljno da neamo ni zagađivače? A pa onda izvoli dođi u Valjevo pa se nadiši vazduha punim plućima! Uzgred, šta fali što se ne vodi računa o provertravanju gradova, pa pobogu, nemamo industriju, a ako je nemamo, nema šta ni da nas truje! E svašta s ovim narodom. Ili je slep ili je glup, ili je najgore od svega-bezobrazan. Napredjački bezobrazan!

  2. Kinezima koji su preuzeli železaru u Smederevu i RTB Bor NIJE bio postavljen uslov da obezbede filtere. Zagađenje u Beogradu potiče iz Smedereva, ali taj problem ovi smetenjaci iz opozicije nisu u stanju da pokrenu.

  3. Trivan,
    podnesi ostavku ako imaš obraza, nemoj da te mi oteramo!
    I šta kog djavola radiš tako nesposoban po čitav dan u kancelariji dok te debelo plaćamo za nerad?
    Ostavka!

  4. Zagađenje koje oseća svako ko je živ i ima oči i nos, ne predstavlja nikakvo iznenađenje jer ono polako, strpljivo, dozirano i sigurno daje (ogromni) doprinos nestanku stanovnika ove zemlje s lica zemlje. Od zagađenja malo više iznenađuje tišina i anestezija bilo koga – pojedinaca koje svaki dan srećemo, formalno nadležnih službi i javnosti. Avaj… Društvo ćutologa, nikotiziranih i bensediziranih zombija, nezainteresovanih za bilo šta oko sebe. Od toga ko njima vlada do toga ko su prve žrtve (mala deca) ovog vanrednog stanja koje vapi za mobilizacijom. Duštvo koje je osuđeno da odumre.

  5. Vecu glupost nisam cuo do sada..ko je i kako istrazivao i dosao do rezultata..?
    Svasta se pise i izgleda da svako danas pise..

    1. Ko ti treba? Izadji na ulicu u bilo kom naseljenom mestu u Srbiji, posle 5 popodne i mozes sam da osetis koliko je zagadjeno. Ako ti to nije dovoljno, kupi merac, nije skup, pa izmeri. Dozvoljeno je 70 PM 2.5 cestica. Istrazi sam i vidi sta udises. Ako ne verujes sebi i svojim ocima, nema ti pomoci.

  6. Ma nemoguće. Ljude u Boru, Smederevu, Obrenovcu, Kostolcu…….ubeđuju da je to posledica bombardovanja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.