Blokadom Prvomajske ulice obeležena godišnjica pogibije četvorogodinjeg dečaka 1Godišnjica pogibije Despota Mrdjica

Porodica i prijatelji četvorogodišnjeg Despota Mrđića večeras su na sat vremena blokirali Prvomajsku ulicu u Zemunu, obeležavajući godinu dana od njegove tragične pogibije.

Stotinak građana u 18 časova izašlo je kod autobuske stanice “Bosanska” mestu na kojoj je Despot Mrđić poginuo, noseći transparent na kojem je pisalo “Pravda za Despota”. Oni su, uz pomoć policije koja je obezbeđivala skup, zaustavili saobraćaj.

– Verica i ja smo videli najgore u životu i uradili ono najgore. Videli smo izbličeno telo našeg sina jedinca. To je delo vozača GSP-a. Do sada smo se svakog 24-og okupljali ovde, zapalimo sveću i to je to. Nismo hteli da uznemiravamo nikoga, da remetimo život nikome. Ali sada je dosta! Sada je stvarno dosta! Danas smo zatvorili Prvomajsku, na mestu na kojem je vozač ubio našeg sina i otišao. Nije se okrenuo. Ljudi su mu vikali da stane, ali on to nije uradio. Vukao je naše dete i samleo ga, kazao je okupljenima Vukašin Mrđić, Despotov otac.

Prvi glavni pretres u krivičnom postupku koji se vodi protiv vozača GSP-a održano je juče. Kako je naveo Vukašin Mrđić, vozač autobusa je na pitanje sudije kako se izjašnjava rekao – “Pa eto, desilo se”.

– Koiliko vremena treba da prođe dok monstrum koji je Despota ubio ne bude osuđen. I to maksimalno na jadnih osam godina. On je vraćen na posao, nije sankcionisan ni na koji način. A mi? Šta mi imamo više? Imamo samo jednu stvar, a to je da se, dok smo živi, borimo za pravdu za Despota, kazao je Mrđić.

Skupu u Zemunu pristvovalo je stotinak građana, uglavnom porodice i prijatelja Vukašina i Verice Mrđić. Ovom prilikom na skupu su prisustvovali i predsednik Pokreta slobodnih građan Pavle Grbović i član pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari