apelacioni sud foto Aleksandar Roknićfoto Aleksandar Roknić

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu u postupku koji se vodio zbog smrti četvorogodišnjeg Despota Mrđića, smanjivši kaznu za vozača GSP-a odgovornog za nesreću sa četiri na dve i po godine zatvora.

Danas nije imao uvid u presudu, ali je informaciju potvrdio otac preminulog dečaka Vukašin Mrđić.

– Ovakvom presudom za moju suprugu i mene sudstvo i pravda su umrli. Sramno je osuditi na dve i po godine zatvora čoveka koji je odgovoran za smrt četvorogodišnjeg deteta. Mi se osećamo isto kao i onog dana kada smo ostali bez deteta, kazao je Mrđić.

On navodi da je poražavajuće što porodica, a ni tužilaštvo, na ovu odluku nemaju pravo žalbe.

– Sud je smanjio kaznu čoveku koji tokom suđenja nije pokazao ni trunku kajanja i koji je prilikom iznošenja odbrane rekao – “Eto, desilo se”. To je u najmanju ruku sramota. Pritom, on je sve vreme tokom sudskog postupka bio zaposlen u GSP-u, jer nisu smeli da ga otpuste do pravosnažne presude. Dodatno, saznali smo da je u tom periodu za jednu privatnu firmu vozio turističke ture, ističe Mrđić.

Prema njegovim rečima, oni su stupili u kontakt sa Verom Janković iz Kragujevca čija je ćerka Nikolina nedavno poginula u saobraćajnoj nezgodi.

Kako dodaje, pružaju punu podršku inicijativi koju je pokrenula da se izmeni krivični zakon i pooštre kazne za one koji ubiju decu u saobraćaju.

Podsetimo, četvorogodišnji Despot Mrđić tragično je preminuo na autobuskoj stanici u Zemunu prilikom izlaska iz autobusa GSP-a.

Vozač je zatvorio vrata autobusa i krenuo ka sledećoj stanici, a da pritom nije video da je dečaku ostala zaglavljena noga u vratima autobusa.

Treći osnovni sud u Beogradu je vozača prvostepeno osudio na četiri godine zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari