Kako smo se nadali, Fudbalski savez Srbije i naša najbolja reprezentacija odlično su prošli na jučerašnjoj sednici Kontrolne i disciplinske komisije Evropske fudbalske federacije. Dve stotine stranice pisanog izveštaja, višečasovna usmena odbrana iz usta potpredsednika i generalnog sekretara FSS, Ivana Ćurkovića i Zorana Lakovića, tj. diplomatija FSS urodili su plodom, pošto će „srpska kuća fudbala“ svoj deo krivice za prekinut meč „orlova“ i Italije 12. oktobra u Đenovi platiti samo gubljenjem bodova u tom duelu (zvaničnim rezultatom 3:0), jednom utakmicom bez prisustva publike na svom stadionu (plus jednim mečom u istim okolnostima – uslovno) i novčanom kaznom u iznosu od 120.000 švajcarskih franaka.

A, to je mnogo bolje od izbacivanja iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, oduzimanja tri od četiri već osvojena boda u trci za najveće kontinentalno takmičenje 2012, te dvostruko ili trostruko više mečeva pred praznim tribinama, što su takođe bili mogući scenariji raspleta nereda na tribinama, tj. napada na autobus sa srpskim igračima u izvođenju huligana iz naše zemlje. Ovako, selektor Vladimir Petrović i njegovi izabranici nisu sasvim ostali bez šansi za plasman za EP iz C kvalifikacione grupe, gde su još Farska Ostrva, Slovenija, Severna Irska i Estonija.

Italijani su za velike propuste u organizaciji spornog susreta kažnjeni s jednim mečom bez pomoći domaćih navijača i 100.000 švajcarskih franaka.

Karadžićnezadovoljan odlukom

Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije nezadovoljan je odlukom čelnika UEFA.

– Presuda nije dobra, naročito u delu da meču Đenovi bude registrovan službenim rezultatom 3:0 za Italiju. Ostali deo kazne bio je očekivan. Konačnu odluku donećemo nakon obrazloženja od strane UEFA – naveo je Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari