Bodrožić: Telekom će još jače ući u tržište u pokušaju da očistiti nepodobne medije 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je da posle usvajanja novih medijskih zakona očekuje da Telekom još jače uđe na medijsko tržište i proba da „očisti“ scenu od medija koji ne rade u službi vlasti.

Bodrožić je na televiziji N1 naveo da su svi mediji koje je osnivao Telekom većim ili manjim delom već u službi propagande SNS, a član medijskih zakona koji dopušta državnom operateru da osniva medije može da potpuno promeni scenu.

„Sad možemo da očekujemo da će Telekom još jače ući u medijsko tržište, da će pokušati ono što je već uradio sa sportskim sadržajima – uz pomoć ogromnog novca koji ima, raznih monopola, podrške države, potpuno ‘očisti’ scenu od nepodobnih televizija i medija“, rekao je Bodrožić za N1.

On je kazao da ima i ljudi iz Evrope koji službuju u Srbiji, a za koje po ponašanju ne može da proceni „da li su članovi GO SNS ili predstavnici strane zemlje“.

Rekao je da je medijska zajednica učinila mnogo da svetlo dana ugledaju predlozi nacrta medijskih zakona, i što je vlast naterana da popusti po određenim pitanjima, ali da sve može „obesmisliti“ član koji dopušta državnoj telekomunikacionoj kompaniji da uđe u vlasništvo medija.

Upozorio je da nije isključeno da se u skupštinskoj raspravi u nacrte zakona vrate izbačeni stavovi o koji idu na štetu kablovskih operatora, a u korist emitera sa nacionalnom frekvencijom.

Medijski zakoni trebalo bi da se nađu na dnevnom redu Skupštine Srbije sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari