Bogatić: Zainteresovani za HPV vakcinu mogu da se jave u Dom zdravlja 1Foto: sajt Doma zdravlja Bogatić

Dečji dispanzer Doma zdravlja u Bogatiću pozvao je zainteresovane roditelje i mlade osobe da se do 17. juna jave u ovu zdravstvenu ustanovu ukoliko su zainteresovani da prime HPV vakcinu.

– Roditelji dece uzrasta od 9 do 15 godina, koji žele da vakcinišu svoju decu, mogu se javiti u Dom zdravlja kod izabranog pedijatra i potpisati saglasnost za vakcinu “Gardasil” koja se prima u dve doze – poručuju iz Doma zdrvlja Bogatić.

Napominju da deca sa navršenih 15 godina života i starija, pre prvih seksualnih odnosa, mogu da se jave i sami svom izabranom lekaru za vakcinu koja se u tom dobu prima u tri doze.

– Potrebno je do 17. juna doći kod izabranog lekara i potpisati saglasnost, kako bi vakcine bile trebovane. U poslednjih 13 godina vakcinacija se uspešno obavlja u velikom broju svetskih zemalja. Nije obavezna, već preporučena i mogu je dobiti devojčice i dečaci – navodi se u saopštenju.

Humani papiloma virus (HPV) je najčesće seksualno prenosiva infekcija i jedan od glavnih uzročnika pojave karcinoma grlića materice kod žena i raka penisa kod muškaraca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari