Bojan Kostreš podneo ostavku na mesto zrenjaninskog odbornika 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš podneo je danas ostvaku na mesto zrenjaninskog odbornika.

Umesto njega, dužnost odbornice LSV u zrenjaninskoj Skupštini obavljaće Nataša Lalić, kojoj je danas potvrđen mandat.

Ona je na mesto odbornice izabrana sa liste “Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Zrenjanin”, saopštila je LSV.

Sem toga, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine danas su na sednici Skupštine grada formirali novu odborničku grupu pod nazivom Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

Za šeficu odborničke grupe izabrana je odbornica Bojana Begović, a danas su iz njihovih redova podneti predlozi za rešavanje alarmantnih zrenjaninskih problema.

Predloženo je formiranje radne grupe za sprečavanje demografske katastrofe u Zrenjaninu jer prema popisu stanovništva koji je sproveden 2022. godine Zrenjanin je za jednu deceniju izgubio 16.000, a za 40 godina 34.000 stanovnika.

„Zrenjanin gubi najbitniji društveni resurs ljude. Smatramo da je neophodno formirati radnu grupu, sastavljenu od predstavnika lokalne vlasti, odborničkih grupa, kao i stručnjaka iz oblasti demografije, ekonomije, zdravstva, obrazovanja i drugih srodnih nauka, koja bi razmatrala stanje i izašla sa predlogom mera koje bi poboljšale situaciju“, rekla je Bojana Begović

Ligini odbornici predložili su i formiranje radne grupe za prevenciju nasilja u Zrenjaninu jer je nekoliko masovnih i pojedinačnih ubistava u kojima su žrtve u najvećem broju bili deca i žene za veoma kratko vreme pokazalo da je situacija veoma zabrinjavajuća. Nijedan od predloga nije prihvaćen.

Bojan Kostreš podneo ostavku na mesto zrenjaninskog odbornika 2
Foto: lsv

Skupština je usvojila predlog odluke o prestanku mandata odbornika Siniše Vukića, izabranog sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, koji je podneo ostavku iz ličnih razloga.

Formira se Korodinaciono telo protiv nasilja u školama

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina odbornici su usvojili odluku o formiranju Korodinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Ovu odluku, usvojenu po hitnom postupku nakon nemilih događaja koji su potresli zemlju, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura objasnio je prekom potrebom jer „bezbednost dece mora biti na prvom mestu“.

„Na 164 lokacije biće postavljene kamere, to je mera koja može da donese rezultat, ali pre svega, potrebna je promena u svima nama, svaki pojedinac koji je autoritet i koji je značajan u svojoj zajednici i okruženju, treba da doprinese da više razgovaramo sa mladima, da im pružimo značajniju podršku u svim aktivnostima”, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Skupština Zrenjanina, na čijoj sednici nisu prisustvovali odbornici SPS-a, donela je odluke o izradi planova detaljne regulacije za radnu zonu “Jugoistok II – E” u Zrenjaninu, obilaznicu državnog puta IB reda broj 13 oko naselja Melenci i naseljeno mesto Ečka.

Bojan Kostreš podneo ostavku na mesto zrenjaninskog odbornika 3
Foto: privatna arhiva

Između ostalog, razmatrani su izveštaji o radu i realizaciji programa poslovanja Gradske uprave grada Zrenjanina, javnih preduzeća, ustanova kulture, Centra za socijalni rad i Službe vaninstitucionalne zaštite Gerontološkog centra Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari